lili

lili

Bayan Üye

Tanrı Adem adını vediği ilk insana yaşayan her canlının adını öğretir, ve dişi, erkek olarak iki cins olduklarını gösterir. Adem birer çift olan canlıların birbirlerine duyduğu aşkı kıskanmaya başlar ve Tanrı'ya bu haksızlığı gidermesi için yalvarır. Tanrı ilk kadın Lilith'i yaratır. Onu da Adem gibi oluşturur ama bu kez saf toprak yerine Adem'de arta kalan tortuları kullanmıştır. Adem ile Lilith hiç bir zaman barış içinde olmamıştır. Adem ne zaman Lilith'le yatmak istese reddedilmiştir. Çünkü Lilith yere uzanmak istemez ve ''Niçin seninle yatmalıyım? Ben de topraktan yaratıldım ve seninle eşitim'' der. Adem ona zor kullanınca da öfkeyle karşı koyar veTanrının adını kullanarak göğe yükselip onu terkeder. Melekler Lilith'e gecikmeden Adem'e geri dönmesini söylerler. Lilith ise;''Tanrı beni yeni doğmuş çocuklara yaşam vermekle görevlendirdi. Yemin ederim onları esirgeceğim''der. Lilith'in sözü kabul edilir.
Öyle ya da böyle efsanelerde bile kadın ile erkek arasında yaratılıştan beri süregelen bir çatışmanın varlığı yadsınamaz. Belli ki itaatkar ve uyumlu kadın Havva yaratılınca asi ve sözünü esirgemeyen Lilith'i unutturmanın faydası farkedilip, zaman içinde efsaneler buna göre düzenlenmiş (!)

nickimde burdan geliyo

adım sıfatıma bakıldığında çok gereksiz dursa da ben cansu :) 19 yıldır izmirdeyim ve sanırım kalan yıllarımda izmirde geçicek..ismi lazım olmayan bi hastanede tıbbi sekreter olarak çalışmaya başlayalı bir hafta oldu..geçenlerde öss denilen şeye girdim ama pek umut vad etmiyorum kendime :)

nerde kalabalık varsa ordan kaçarım malum kalabalıklar kötü kokar..tv gibi kötü alışkanlığım olmasada diğer kötü alışkanlıklar had saffada mevcut..ha bundan şikayetçimiyim ? bilmiyorum :)

ilk maaşımla alacağım koca bi kitap listem var anlıcağınız okurum,ama öyle liboş kültürün yazdığı saçmalıklar değil...dinlerimde massive attack-radiohead-musse türkçe olarakta özgün müzik ve yaşar kurt vb..

popülitesi yüksek olan herşeyden yoksun yaşamaya çalışırım..bu bana kaybettirmez aksine kazandığım bi çok şey vardır...

şimidilik bu kadar :)
:2:

Son düzenleme:
---> lilith

öss yı takmayın :D

aramıza hosgeldın cansu

keyıflı eglencelı bol paylasımlar dılerım :D

:2:

Bende meLih bu arada:D

---> lilith

1. si tanrı diil Allah
2.si ilk kadın lilth diil havva..
ne havva lilth ten sonra yaratıldı nede ilk başta hz. ademle bahsettiğin lilth arasında şeyler oldu ..
bilmiyorum bu hikayeyi nerden buldun ama bana çok saçmalık geldi yinede benim düşüncem cevap vermek zorunda diilsin ...
Aramıza HoşgeldiN...

---> lilith

1. si tanrı diil Allah
2.si ilk kadın lilth diil havva..
ne havva lilth ten sonra yaratıldı nede ilk başta hz. ademle bahsettiğin lilth arasında şeyler oldu ..
bilmiyorum bu hikayeyi nerden buldun ama bana çok saçmalık geldi yinede benim düşüncem cevap vermek zorunda diilsin ...
Aramıza HoşgeldiN...

bu bir efsane :) gerçeklik payı tabi ki de yok..bir çok efsanede olduğu gibi ;)

---> lilith

devam ediyor...

yazarım ama çizemem..yazdıklarımı okursunuz ama anlam yüklemek konusunda güvence veremicem :)
günler beni yanıltmadıkça arkadaşsız bu yola devam edicem..çünkü herkesin ne olduğunu anlamakta güçlük çekmiyorum..
insanları tanımaktan çekinmem bazen cımbızla çekilmişleri çıkar karşıma..çok severim onları,onlar da beni..
varsın dilin sivri olsun tartışmaktan çekinmem..
senin mi dilin sivri,benim mi,yoksa biberin mi :D
mabında ;)

üç kız kardeşin en büyüğü olan ben aileden en savruk,en alakasız kişi olarak tanınırım..fiziksel ve kişisel özelliklerimi kimden aldığım hala tartışılır...
izmir'de konak,kordon yahut herhangi bi cafede elinde kitap tek başına oturan bi hatun kişi görürsen benim olduğumdan şüphe et ;)

---> lilith

Memnun oldum lili nickinin hikayeside, anlattıklarında güzel şeyler

---> lilith

Üye adın gerçekten anlamlıymış...

Benden sonra Özgün Müzik dinleyen biriyle burda tanışmak hoş olsa gerek..Seni tanıdığıma çok sevindim Cansu işinde ve hayataında başarılar dilerim..

---> lilith

mitoloji diye bir şey var değil mi ;)

lillith ilk olarak gılgamış destanında geçer bi çok mitolojide yeri vardır. türk mitolojisinde de olması lazım. (=

nicki sevdim.. yorumlayışını da.. merhabalar ..

özgün müzik iyimiş dinlerim evet müzikdaşlar.. masive, muse, radiohead de iyimiş.. dinlerim..
benzerlerini de önerebilirim ^_^

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri