lili
Bayan Üye
Tanrı Adem adını vediği ilk insana yaşayan her canlının adını öğretir, ve dişi, erkek olarak iki cins olduklarını gösterir. Adem birer çift olan canlıların birbirlerine duyduğu aşkı kıskanmaya başlar ve Tanrı'ya bu haksızlığı gidermesi için yalvarır. Tanrı ilk kadın Lilith'i yaratır. Onu da Adem gibi oluşturur ama bu kez saf toprak yerine Adem'de arta kalan tortuları kullanmıştır. Adem ile Lilith hiç bir zaman barış içinde olmamıştır. Adem ne zaman Lilith'le yatmak istese reddedilmiştir. Çünkü Lilith yere uzanmak istemez ve ''Niçin seninle yatmalıyım? Ben de topraktan yaratıldım ve seninle eşitim'' der. Adem ona zor kullanınca da öfkeyle karşı koyar veTanrının adını kullanarak göğe yükselip onu terkeder. Melekler Lilith'e gecikmeden Adem'e geri dönmesini söylerler. Lilith ise;''Tanrı beni yeni doğmuş çocuklara yaşam vermekle görevlendirdi. Yemin ederim onları esirgeceğim''der. Lilith'in sözü kabul edilir.
Öyle ya da böyle efsanelerde bile kadın ile erkek arasında yaratılıştan beri süregelen bir çatışmanın varlığı yadsınamaz. Belli ki itaatkar ve uyumlu kadın Havva yaratılınca asi ve sözünü esirgemeyen Lilith'i unutturmanın faydası farkedilip, zaman içinde efsaneler buna göre düzenlenmiş (!)
nickimde burdan geliyo
adım sıfatıma bakıldığında çok gereksiz dursa da ben cansu 19 yıldır izmirdeyim ve sanırım kalan yıllarımda izmirde geçicek..ismi lazım olmayan bi hastanede tıbbi sekreter olarak çalışmaya başlayalı bir hafta oldu..geçenlerde öss denilen şeye girdim ama pek umut vad etmiyorum kendime
nerde kalabalık varsa ordan kaçarım malum kalabalıklar kötü kokar..tv gibi kötü alışkanlığım olmasada diğer kötü alışkanlıklar had saffada mevcut..ha bundan şikayetçimiyim ? bilmiyorum
ilk maaşımla alacağım koca bi kitap listem var anlıcağınız okurum,ama öyle liboş kültürün yazdığı saçmalıklar değil...dinlerimde massive attack-radiohead-musse türkçe olarakta özgün müzik ve yaşar kurt vb..
popülitesi yüksek olan herşeyden yoksun yaşamaya çalışırım..bu bana kaybettirmez aksine kazandığım bi çok şey vardır...
şimidilik bu kadar
Son düzenleme: