ashli
Bayan Üye
Yönetmen / Director: Ang Lee
Oyuncular / Stars: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain..
Üç din daha değiştirirsen Piscine, tüm hayatını tatillerle geçireceksin.
Boktan, uyduruk bir şeyin beni bu kadar mutlu edebileceği hiç aklıma gelmezdi.
Bilim dışarıda neler olup bittiğini bize öğretebilir ama burada(kalpte) olanı değil.
Tanrı beni terk etmiş gibi gözükse de, izliyordu. Acılarıma kayıtsızmış gibi gözüktüğü zamanlar da bile, izliyordu.
Hayvanların da ruhu var. Ruhlarını gözlerinde gördüm.
- Demek sen hem Hristiyan hem de Müslümansın.
+ Hindu da var tabii ki.
- Yahudi de sanırım.
+ Üniversitede Yahudi ruhaniliği Kabala konusunda ders veriyorum. Hem neden olmasın?
İnanç çok odalı bir evdir.
- Ama şüpheye odası yoktur.
+ Sürüyle, hem de her katında. Şüphe yararlıdır. İnancı canlı tutar. Sonuçta test edilmeden
inancının gücünü bilemezsin.
Elimde tutunabileceğim sadece kelimeler kaldı. Her şey bir birine karıştı,
küçük parçalara ayrıldı. Artık gündüz hayallerini, gece rüyalarını gerçeklerden ayıramıyorum.
- Bu arada, ilk kitabını beğendim. Yenisi demek Hindistanda geçiyor.
+ Hayır, aslında Portekizde. Ama Hindistanda yaşamak daha ucuz.
- Bizler tek tanrı yerine, yüzlerce tanrıya karşı kendimizi günahkar hissederiz.
+ Ama öncelikle sen Hindusun.
- Birileri bize öğretmediği sürece hiç birimiz tanrıyı bilmez. Tanrıya ilk kez bir Hindu
olarak takdim edildim. Hindu dininde 33 milyon tanrı vardır. Bir kısmını tanımayı nasıl istemem?
- Tanrı bunu (İsanın çarmıha gerlmesi) neden yapsın? Tanrı öz oğlunu sıradan insanların
günahlarının bedeli için neden yollasın ki?
+ Bizi sevdiği için. Tanrı, onu anlayabilmemiz için kendini bize, insanlara, yakın tuttu.
Ne tanrıyı, ne de onun mükemmelliğini anlayabiliriz. Fakat tanrının oğlunu,
çektiği acıları kardeş olduğumuzda anlayabiliriz.
- (Bu hiç mantıklı değildi! Suçluların günahlarının kefareti için masumları feda etmek nasıl bir sevgidir bu? )
- Eğer tanrı o kadar mükemmelse biz de değilsek neden bu kadar şeyi yaratmak istemiş olsun?
Neden bize ihtiyaç duysun ki?
+ Tek bilmemiz gereken, onun bizi sevdiğidir. Tanrı tek oğlunu verdiği bu dünyayı çok sevdi.
Baba: Üç dine birden aynı anda inanamazsın Piscine.
Pi: Niye ki?
Baba: Çünkü aynı anda her şeye inanmak, hiçbir şeye inanmamakla aynı şeydir.
Anne: O daha genç, Santosh. Hala kendi yolunu arıyor.
Baba: Yönü olmazsa, bu yolu nasıl bulacak?
Dikkatinizi vermezseniz, tanrıya olan sevginizi dansla ifade edemezsiniz.
Ayaklarınızın altındaki yeri hissedin. Bakışınızı ufuğa dikin. Bırakın tinsel enerjiniz sizden geçip dünyaya aksın.
Richard Parker olmasa çoktan ölmüş olurdum. Ondan korkmak beni tetikte tutuyor. İhtiyaçlarını gidermek amaç veriyor.
Her şeyden önemlisi umudunu yitirme.