Görünmezadam
Kayıtlı Üye
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımlayarak vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı'nın mesajında, "hoşgörü" vurgusu yer aldı.
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
"Ülkemizdeki sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını korumamız gerekmektedir. Bu memleket, nerede yaşarsak yaşayalım, bütün renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir. Sorunlarımıza, kaygı ve vehimlere kapılarak değil; büyütmeden, konuşarak, tartışarak, birbirimizi anlayarak, dinleyerek, hep birlikte çözüm üreteceğiz. Sıkıntılarımızı birlik ve dayanışma içinde aşacağız. Tarih boyunca itinayla koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimizi hep güçlü kılacaktır."
Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'de yaşananlara da dikkati çekti.
Gül, "Bu konuda, insanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan kuruluşlar başta olmak üzere tüm dünyayı, yaşananlara seyirci kalmak yerine, daha fazla gayret göstermeye çağırıyorum." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, bayram mesajında yeni anayasa çalışmalarına dikkati çekti.
Çiçek, şunları kaydetti:
''En önemli hedefimiz, insanımızın mutluluğunu artırmak ve sorunlarına çözüm bulmaktır. Bu hedefe ulaşmak için, moral değerlerimize sahip çıkıp insanlarımız arasındaki sevgi ve saygıyı pekiştirmemiz, gelir seviyesini artırmamız, eğitim düzeyini yükseltmemiz ve özgürlüklere sahip çıkmamız gerekmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yürüttüğümüz yeni anayasa çalışmaları sonucunda elde edeceğimiz kazanımlar bizleri bu hedeflerimize daha yaklaştıracaktır."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram mesajında vatandaşlara "her bir kardeşimi sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşmaya davet ediyorum" sözleri ile seslendi.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü bir konuma ulaşmasını engellemek; aramızda kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler vardır ve olacaktır da…Ama siz sevgili kardeşlerimin özellikle bilmesini isterim ki, milletimizi kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere bizim vereceğimiz en iyi cevap, bayramlarda gösterdiğimiz dayanışmadır."
Başbakan Erdoğan, mesajında, yurt savunmasında görev yapanları da unutmadı.
Erdoğan, "Milletimizin huzur ve selameti için, yurt içinde ve yurt dışında barış ve istikrarı korumak üzere fedakârca görev yapan, bütün asker, polis ve geçici köy korucularımızın mübarek Kurban bayramını kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu ülkenin bütün çocuklarının neşe içinde bayram kutlamasını, yüzlerinin, gözlerinin gülmesini yürekten diliyor; her birinin gözlerinden öpüyorum" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajında "birlik ve beraberlik" çağrısı vardı.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bayramlar dayanışmadır, yardımlaşmadır, paylaşmadır. Bayramlar kucaklaşmadır, barıştır. Bu nedenle, içtenlikle kutlayacağımız kurban Bayramı’nın, ayrıştırılmak istenen toplumumuzun birliğinin, bütünlüğünün sağlanmasına, kardeşliğimizin pekiştirilmesine ve savaş çığlıklarının atıldığı günümüzde barışa vesile olmasını diliyorum.
kaynak burda