LezzetLi Kek tarifLeri..

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
Lokumlu Kek
rsykjxfyk002aj3.jpg

HAMUR İÇİN:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kek dilimlerini batırmak için 2 su bardağı Hindistan cevizi

SOS İÇİN : 2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao

Sos için gerekli malzemelerin hepsi birlikte kaynatılır(3dk kaynaması yeterli)ve soğumaya bırakılır.

Yumurta ile şeker iyice çırpılır ,su ve yağ içerisine eklenir bir süre karıştırılır.Daha sonra un ve kabartma tozuda eklenerek kaşıkla karıştırılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür 180 derecedeki ısınmış fırında pişirilir.Kek tamamen soğuyunca dilimlenir.bütün dilimler önce sosa batırılır sonra Hindistan cevizine her yeri bulanır.Dilimler yan yana dizilerek şekil verilir.

SİYAH ÇİKOLATALI KEK:

%C3%A7ikolatal%C4%B1+kek+2.JPG

MALZEMELER:
185 gr margarin (Küçük parçalara bölünmüş)
250 gr siyah çikolata (Küçük parçalara bölünmüş)
215 gr kekun( ben bu miktar kadar una , 1 paket kabartma tozu ekledim)
40 gr toz kakao
375 gr toz şeker
3 adet yumurta
Çikolata Sosu: ( ben sosu yapmadım, sadece kiraz ve biraz hindistancevizi ile üstünü süsledim)
20 gr margarin (Küçük parçalara bölünmüş)
125 gr siyah çikolata (Küçük parçalara bölünmüş)

YAPILIŞI:
22 cmlik kelepçeli yuvarlak kalıbınızın içini aliminyum folyo ile kaplayın. Yağ ve çikolata parçalarını benmari usulu eritin. Bu karışımı, şeker ve yumurta ile karıştırın ve ardından 250 ml su koyarak iyice karıştırın. Un ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırıp bu sıvı karışıma ekleyin.
Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat 30 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan önce dinlendirin. Soğuduktan sonra kalıptan ve aliminyum folyodan çıkarıp, kabaran üst kısmı kesin. Böylece ters çevirdiğinizde tabanı pürüzsüz olacaktır. Keki ters çevirip üstüne yine benmari usulü erttiğiniz çikolatalı sosu hazırlayıp dökebilirsiniz. Çikolata tutkunları için bu önerilir, eğer benim gibi bu kadar çikolata yeter diyorsanız da meyve taneleri ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. Kek, brownie lezzetinde, hafif ıslak görünümde ve gayet lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun....

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri