Leyla Mecnunun Nesiydi Sahi =)

_aSSi_

Bayan Üye
Lise son sinif ögrencileri edebiyat dersinde son bir haftadir meshur "Leyla ile Mecnun" hikayesini isliyorlardi En ince ayrintilarina kadar konu ele alindi Artik son dersin son dakikalari idi Ögretmen sinifa sordu:
"Arkadaslar son olarak sormak ya da eklemek istediginiz bir sey var mi?"
Arka siralardan bir ögrenci söz istedi:
"Hocam ben herseyi anladim da bir konu var tam kavrayamadigim Bu Leyla Mecnun un nesi oluyordu acaba?"
Ögrenciler gülmekten ögretmen ise sinirden bayilmak üzere idi
Bu fikra ya da yasanmis olay her aklima geldiginde ben de sorarim kendi kendime Sahiden de Leyla Mecnun un nesi oluyordu?
Kiz arkadasi mi? Yoksa yavuklusu mu? Belki de çiktigi kiz görl frendi yani Çatalkarasi çingenesi bile olabilir Platonigim ya da askimm mi diyordu sizce Leyla ya? Kimbilir belki de çitir simidim falan derdi Açmamis gonca gülüm demesi de kuvvetle muhtemel bence Isterseniz bir de saire kulak verelim: "Leyla bir özge candir kara gözlü ceylandir" Vay be
Leyla Mecnun una ya da Mecnun Leyla sina kavusabilseydi sayet yüzyillarin imbiginden süzülüp gelirler miydi dersiniz? Ferhat ile Sirin Romeo ve Jüliet Kerem ile Asli Ayse ile Memed ya da Ayça ile TankutHikayenin hikaye olabilmesi için galiba bol miktarda "aci" gerekiyor degil mi?
Meshur Lübnanli yazar Halil Cibran Ermis adli eserinde: “Kederin varliginizda açtigi oyuk ne kadar derin olursa tasiyabileceginiz sevinç o kadar çok olur” diyor Ben de baska bir deyisle "galiba mutluluk tohumlari en güzel keder tarlalarinda ve hüzün ikliminde gözyasi yagmurlari ile yeseriyor" diyorum
Lay lay lom ask(?)larin bom bili bili bom asik(?)lari hiç bosuna ugrasmasinlar Gerçek aski tanimak adina o kadar zor bir zamanda dogdular ki tek çikar yollari var: O da gerçek ask ikliminin sultanlarinin dizleri dibine oturmak Yanmak yanmak yanmak
Pervane böcegi gibi uçusup durmak atesin çevresinde ve dayanamamak atilip kalmak nar-i askin kor yanginina Ve geçmek Ve geçip gitmek Sehirleri caddeleri sokaklari köse baslarini parklari ve meydanlari birakmak digerlerine Her bir tarafi umman-i askla çevrili adalar yaratmak sevgiliye Uçup gitmek kaçip gitmek göçüp gitmek geçip gitmek umarsizca
Basakta tane olmak varken neden tarlada basak olasin ki? Petekte bal olmak dururken neden kovanda petek olasin ki? Sarkida nagme olmak varken neden kitapta sarki olasin ki?
Su evrende varolmus varolan ve varolacak ne varsa; her birinin özü var Özünün de özü var Peki ama askin özü ne?
Dünyanin ve evrenin bu en büyük mutlulugunun özü hüzün sevincinin özü keder vuslatinin özü ayrilik
Cohelho Simyaci da: "Ask sevdigin nesneye sahip olma duygusunu da yaninda getiriyor" diyordu Peki sahip olmak aski ne hale getiriyor dersiniz? Ask bir arayis degil de nedir acaba? Ask asik olunan seyin özünü aramadir O özü bulup çikarma ona sahip olma onunla yekvücut olmadir Sen o olursun geçersin
Ask geçmektir
Ögretmen kisa süreli bir saskinliktan sonra kendini toparladi ve sinifa döndü:
"Arkadaslar Leyla Mecnun un herseyi idi Leyla atesti Mecnun pervane Leyla evrendi Mecnun koskoca bir hiç Leyla toprakti Mecnun yagmur Leyla bir yoldu sonu olmayan Mecnun bir yolcu "öz" arayan Leyla Mecnun un nesiydi biliyor musunuz?
Sinifta çit çikmiyordu
"Leyla Mecnun un hiç bir seyiydi Mecnun zaten Leyla ydi"
Zil çaldi ve paydos oldu Hepsi agliyorlardi Oturduklari yerlerde kalakalmislardi Ne kadar çok istediler gerçekten sevebilmeyi en kutlu anlamiyla "asik" olabilmeyi......

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri