Deniz kızı
Bayan Üye
ŞADAN KABA / TELEVİZYONGAZETESİ
En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim; Ben de Özledim, en kötü komedi dizisi dalında yarışma yapılsa zirvenin en güçlü adaylarından biri olurdu. Son bölümü de uzun uzun izledikten sonra kaçınılmaz bir biçimde bu sonuca vardım.
Leyla İle Mecnunun mirası bu kadar mı hor kullanılır!
Bu yargıya ulaşırken dizinin kötü olan reyting performansını kesinlikle dikkate almadım. Çünkü biliyorum ki her proje reyting olarak karşılığını bulamayabilir. Bu nedenle Ben de Özledime iyi niyet ve hoşgörü ile yaklaştım. Ama sonuç benim açımdan tam bir felaket oldu.
Komedi iddiasıyla ortaya çıkan ve geçmişte önemli sükse yapan bir ekibin ortaya koyacağı iş Ben de Özledimin seviyesinde olmamalıydı. Bu açıdan hayal kırıklığım büyük.
Benim ölçütüm çok basit; insana tebessüm dahi ettiremeyen bir dizi nasıl komedi iddiasında olabilir ki
Ben de Özledimde sadece ilginç durum komedileriyle işin götürüleceği düşünülüyor olmalı. Sokak ortasında bornozlu adamlar ya da mitolojik yarı insan yarı hayvan tipin karede görünmesi herhalde komedi için yeterli görülüyor. Ya da kimi sahnelerdeki göndermelerin Diyaloglara yansıyan espri bulmak öylesine güç ki Dizinin komedi algısında bir problem var bence.
Karakterler birbirine çok yakın. Diğerlerinden ayrılan ve işe renk katan özgün ve komik bir karakter de ortalarda görünmüyor.
Bence hepimizin gönlü ferah olmalı. Çünkü, Ben de Özledimde yapılmaya çalışılan komediyi anlamamak için Fransız olmaya gerek yok Halk bizi anlamıyor klişesine sığınılacak bir durum da yok ortada doğrusu.
Dizinin kendince bir üslubu var. Ama ortaya konan üslubun komik ya da anlamlı olduğunu söylemek mümkün değil.
Ben de Özledim görüntüsüyle lezzeti iki ayrı uçta olan yemekten farksız. Görüntüsü gayet hoş ama lezzeti yok bu yemeğin!
Seyirciye ulaşabileceği köprüleri sağlam değil.
Ortaya çıkan işi görünce keşke ekip Leyla ile Mecnun sonrasında acele etmeyip bir müddet daha bekleselerdi diye düşünmeden edemiyor insan. Çünkü bu proje bu ekibi taşıyabilecek derinlikte değil. Ortada aceleye kaçılmış durumu var
Dizinin uzun soluklu olması için makul bir neden bulmak zor. Daha kötüsü bundan en fazla birkaç ay sonra dizinin adını aklımıza getirmek için muhtemelen zorlanacak olmamız.
İleride Ben de Özledimin özleyeni olur mu dersiniz?
medyabey.com