` βэγzα '
Banned
Levrek tuzlama tarifi
Malzemeler:
Levrek
Kaya tuzu
Yumurta beyazı
Taze baharatlar
Haşlanmış patates
Mantar
Üzüm yaprağı
Hazırlanışı:
Temizlenen levrek fırının tepsisinin içine yerleştirilir. Balığın etrafına taze baharatlar, haşlanmış patates, mantar ve üzüm yaprağı koyulur. Ayrı bir kapta kaya tuzu ve yumurta beyazı iyice karıştırılıp harç kıvamına getirilir. Tepsideki balığın her yeri bu harçla kaplanır ve tepsi fırına verilir. 35 – 40 dakika fırında pişirilen balık üzerindeki tuz kırılarak servis edilir
Malzemeler:
Levrek
Kaya tuzu
Yumurta beyazı
Taze baharatlar
Haşlanmış patates
Mantar
Üzüm yaprağı
Hazırlanışı:
Temizlenen levrek fırının tepsisinin içine yerleştirilir. Balığın etrafına taze baharatlar, haşlanmış patates, mantar ve üzüm yaprağı koyulur. Ayrı bir kapta kaya tuzu ve yumurta beyazı iyice karıştırılıp harç kıvamına getirilir. Tepsideki balığın her yeri bu harçla kaplanır ve tepsi fırına verilir. 35 – 40 dakika fırında pişirilen balık üzerindeki tuz kırılarak servis edilir