Lens İncelemesi

Ömrüm

~Efekuş`um~
Bayan Üye
Lens
Lens gözün en ön tabakası olan kornea üzerine yerleştirilen küçük merceklerdir. Gözlük camının yumuşak ve küçük bir hali olarak düşünebilirsiniz.
kontaktlensbakimi.jpg

Öncelikle lens taktığımı bildirmek isterim.Lens takmak risklidir diyor herkes haklılar bence.Eğer temiz ve titiz olmazsanız lens önermem.
Benim gözlerim uzağı göremiyor yani miyop bu yüzden ben aylık lens kullanıyorum.Lensi takıyorsunuz 1 ay çıkarmıyorsunuz ama lensinizin oksijen geçirgenliği olması lazım.Mesela Acuvue Oasys markasının böyle bir özelliği var.

Lens'in Bakımı
Temizlik için düz bir yüzey seçin. Lavabo gibi lensi kaybedebileceğiniz veya kirlenmesine sebep olabileceğiniz ortamları seçmeyin. Lensi takacağınız yerde küçük bir ayna bulunsun.

Takma işleminden sonra;
Lensi gözünüze taktıktan sonra lens kabini solüsyonla çalkalayıp ağzını kapatın. Lensi kabına koyacağınız her zaman mutlaka yeni solüsyon doldurun.Uzun ömürlü lens kullanımında(aylık veya yıllık gibi lenslerde) birkaç haftada bir protein temizliği yapmak gerekir.

solocareaqua.jpg

Çıkarma işleminden sonra;
Lens kabına lens solüsyonu doldurun.Çıkardığınız lensi avucunuzda birkaç damla lens solüsyonu ile temizleyin. Lensin her iki tarafını işaret parmağınızın etli kısmı ile silin.Tırnağınız lense değmesin eğer değerse lens üzerinde çizik oluşturabilir.Lensi duruladıktan sonra kabına yerleştirin.Lenslerin solüsyona iyice batmasını sağlayın.Kapakları kapatın ve kutuyu hafifçe sallayın.

58ji.jpg

Lens'i Takma Aşaması
Lensinizi takmadan önce mutlaka sabunlu suyla yıkayın ve pamukçuk bırakmayan bir havlu ile iyice silin ıslaklık kalmasın yoksa lens elinize yapışır.Lensi sağ işaret parmağınıza ucuna yerleştirin.Aynı elinizin orta parmağını kirpiklerinize olabildiğince yaklaştırın ve alt göz kapağını aşağı çekin.Üst göz kapağınızı yukarı kaldırmak için diğer elinizin parmaklarını kullanın.İşaret parmağınızla yavaşça lensi gözünüze koyun eğer koyamıyorsanız en sağa veya en sola bakarak lensi beyaz kısıma koyun ve gözünüzle sağa sola aşağı yukarı bakın lens ortaya gelecektir konumunu alacaktır.Lens yerine oturunca alt kapağınızı ve üst kapağınızı bırakın.
Lens gözünüzde rahat değilse gözünüze masaj yapın.
Lens gözünüzdeyken lensin üzerinde yabancı bir cisim varsa elinizle almaya çalışmayın gözünüzün içine kaçar. Lensi çıkarıp solüsyonla yıkayın sonra tekrar takın.
kullanim02.jpg

Renkli Lensler

Renkli lensler genelde zevk için takılır.Doktorlar pek önermiyor renkli lensi.
Renkli gözlü görünmek gençlerin yeni trendlerinden. Daha 'havalı' ve farklı görünme isteği, gençler arasındaki kontakt lens kullanımını artırıyor. Ancak bilinçsiz ve hatalı kullanımın vereceği zararlar konusunda kullanıcılarının yeterli bilgiye sahip olduğunu söylemek de zor.

amazoncoloursrenklilens.jpg

elegancerenklilensler.jpg

amazoncoloursrenklilens.jpg

Numaralı Lensler
Numaralı lensler hem renkli hemde şeffaf olabilir.
Gözünüzün derecesine ve çapına göre alınır. Mesela benim sağ gözüm 3.00 sol gözüm 3.50 çapını bilmiyorum :)
2059sertkontaktlens300x.jpg

Lens Kullanmanın Yararları
-İstediğiniz görüntüye sahip olmanızı sağlar.
-Aktif bir yaşam tarzının tadını çıkarmanızı sağlar.
-Gözlüklerinizi siz istediğinizde takmanızı sağlar.
-Kendinizden hoşnut olmanıza olanak sağlar.
-Lensler spor yaparken düşmez veya darbe almaz
-Berrak ve geniş açılı bir görünüş vardır.
-Moda güneş gözlükleri takabilir ve görüntünüzü kolayca değiştirebilirsiniz.

Lens Kullanmanın Zararları
Lensler yeni kullanmaya başlayanların belli bir adaptasyon süresi olur. Bu süre yumuşak lens kullananlarda daha az, sert lens kullananlarda daha uzundur.

-Lens kullanımında temizliğe çok dikkat etmek gerekir.
-Lens kullanımı sonucu bazı göz kusurları oluşabilir.
-Bazen lensin kullanılamadığı zamanlar olur ve bu zamanlarda gözlük kullanmak gerekebilir.
-Lens kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken muayene:
Görme keskinliğinin değerlendirilmesi
Göz numarasının tespiti
Biyomikroskop ile göz muayenesi ve gözyaşı değerlendirmesi, Keratometri
Gerekiyorsa korneal topografi, yani korneanın kırıcılık haritasının çıkarılması
Yapılan bu değerlendirmeler ile gözün kontakt lens kullanımına uygun olup olmadığı belirlenir. Ayrıca nasıl bir kontakt lens kullanabileceğine karar verilir.

Lens'in Çıkarılmasını Gerektiren Durumlar
Gözde kaşıntı, yanma veya batma, gözde bir şey varmış hissi(bu his bende çok oluyordu eskiden), aşırı sulanma, normal olmayan göz akıntısı veya kızarıklık durumunda lensinizi çıkarın temizleyin ve kabına koyun.15 dakika bekleyin. Lensleriniz çok kirliyse bu süreyi 1-2 saate kadar uzatabilirsiniz.
Lensi çıkardığınız zaman rahatsızlık hissi ortadan kalkıyorsa lenste hasarlaşma, kir veya yabancı cisim olup olmadığını kontrol etmek için yakından incelemeniz gerekir. Hasarlaşma varsa lens atılmalı ve yeni bir lens kullanılmalı, kir ve yabancı cisim varsa temizliği yapılmalıdır.Bunlara rağmen devam ediyorsa doktorunuza başvurun.

kirmizigozsalginindanko.jpg

059sertkontaktlens300x2.jpg

---> Lens İncelemesi

Sırf cebime paranın batmasından dolayı geçen ay aldım takana kadar canım çıktı taktım buseferde kör gibi herşeyi bulanık görmeye başladım canım acıdı çıkartıyım dedim o daha bi zulüm oldu. Gözümün beyazı kıpkırmızı oldu 1 gün boyunca dolandım öyle sonrada attım çöpe gitti. Solüsyon da kaldı öyle kıyamadım atmaya xD

takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri