Leh siyasetçinin hayatını Londra'da Türkler kurtardı

Derin42

Bayan Üye
usatumu8.jpg

Çılgın milletvekili, "Gençler niye İngiltere'ye kaçıyor" diye merak etti ve 100 euroyla Londra'ya gitti. Adeta sefaleti yaşayan Artur Debski'nin yardımına ise Türkler koştu.

Polonya’da muhalefet lideri ve milletvekili Artur Debski "Dünyanın her yerinde yardımsever bir Türk'e rastlanır" tezini doğruladı. Debski, ülkesindeki ekonomik büyümeye rağmen on binlerce Polonyalı gencin neden İngiltere’ye çalışmaya gittiğini anlamak için olağanüstü bir yöntem kullandı. Polonyalı gençler gibi cebinde 100 sterlinle Londra’ya gidip üç hafta boyunca göçmen gibi yaşadı; sokaklarda kaldı, ev ve iş aradı. Polonya’nın önde gelen işadamlarından biri olan Debski'nin yardımına ise Türkler koşmuş.

GÜNLÜK LİMİTİM 18 EUROYDU

Leh siyasetçi 25 euroluk uçak biletiyle Londra’ya giderek kendisine 18 euro harcama limiti belirledi. İlk üç gün boyunca yerde bir şiltenin üzerinde uyuyan Debski, Türklerden gördüğü kolaylıkları AKŞAM’a anlattı. İşte Artur Debski’nin yaşadıkları:

6 GÜNDE 267 STERLİN KAZANDIM

- Türkler sayesinde iş ve ev buldum. İlk işimde tamircilik yaptım ve 6 günde 267 sterlin kazandım.

AB ÜYELİĞİNE DESTEK VERİYORUZ

- Ülkeme geri dönene kadar birçok Türk’le arkadaşlık kurdum ve bana gösterdikleri dostluk ve ilgiyi asla unutmayacağım. Bu vesileyle bir kez daha Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine kuvvetli destek verdiğini de yenilemek isterim.

BİZDE KANUNLAR FAZLASIYLA SERT

Deneyimlerini ve gençlerin İngiltere'ye gitmelerinin ardında yatan nedenlerini partisine anlatacağını söyleyen Leh siyasetçi, "Ben İngiltere’deki gençlerimizin orada mutlu olduklarını gözlerimle gördüm. İlk bir hafta sonunda hayatınız düzene giriyor ve para kazanmaya başlıyorsunuz. Polonya’da kanunlar çok daha sert. Sosyal yaşam ve ulaşımdan barınmaya kadar her türlü olanak İngiltere’de çok daha gelişmiş durumda, İngiltere’nin servet kapılarını açma, fırsat yaratma konusunda ülkemizden çok daha başarılı olduğunu bizzat yaşadım" diye konuştu.

---> Leh siyasetçinin hayatını Londra'da Türkler kurtardı

Baslik ve konu iceriliginin hic bir alakasi yok. Haberciler bukadar abartmasa ya...
Bende merakla actim konuyu ne yapmista hayatini kurtarmis diye :)
Habercilik boyle birsey olsa gerek :)
Neyse yinede guzel birsey tabii iyi anilmamiz.

---> Leh siyasetçinin hayatını Londra'da Türkler kurtardı

Baslik ve konu iceriliginin hic bir alakasi yok. Haberciler bukadar abartmasa ya...
Bende merakla actim konuyu ne yapmista hayatini kurtarmis diye :)
Habercilik boyle birsey olsa gerek :)
Neyse yinede guzel birsey tabii iyi anilmamiz.

haha aynen :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri