Leblebi Nasıl Yapılır , Leblebi Yapılışı , Çorum Leblebisi , Leblebi Tarifi

AySe^^

Bayan Üye
Leblebi Nasıl Yapılır

images.gif
Leblebi Yapılışı - Çorum Leblebisi - Leblebi Tarifi


Özenle seçilmiş irin nohutlar önce eleme işleminden geçiriliyor.Daha sonra ilk kavurma işlemi, is yapmayan odun ateşinde ısıtılmış fırınlarda tamamlanarak nohutlar çuvallara aktarılıyor. İlk kavurma işlemi tamamlanan nohutlar yaklaşık 2-3 gün çuvallarda dinlendiriliyor.Bu nohutlar daha sonra ikinci kez kavrulup çuvallanarak 2-3 gün dinlenmeye bırakılıyor.İkinci kez dinlenmenin sonunda nohutlar kuru bir zemine serilerek 15 ila 20 gün de sergi halinde bekletiliyor.Üçüncü kavurma işlemlerine geçilmeden önce nohutlar nemlendirilerek çuvallara dolduruluyor ve 1 gün de böylece bekletiliyor.3.kez kavurma işlemi yapılırken nohutların kabukları ayrılmış oluyor.Böylelikle tek kavrulmuş leblebi elde edilmiş oluyor.

Bu aşamadan sonra tuzlu,acılı,soslu,şe kerli,karanfilli vb. bir çok çeşidin oluşmasını sağlayacak işlemler uygulanıyor.Son olarak da özel çuvallarda sıcak sıcak insanların beğenisine sunuluyor.

İşte bu zahmetli ve uzun süren işlemler sonucu elde edilen leblebi de Meşhur Çorum Leblebisi olarak kuruyemişler içerisinde özel bir tat olarak yerini alıyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst