Lebeniye çorbası Tarifi

İnci

1907
Prenses
1/2 kg hindi but kuşbaşı
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı pirinç
1/2 kg yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kuru nane
tuzot

Yapılışı Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst