Lebeniye çorbası (gaziantep)

İnci

1907
Prenses
1 tas süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı pirinç
Yarım kg parça et
1 su bardağı nohut
2 su bardağı su
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kıuru nane

Et, pirinç ve nohut ayrı ayrı haşlanır. Tencerede hepsi birleştirilir. Üzerine et suyu konur bir taşım kaynatılır. Yoğurt, yumurta, tuz un ve 2 su bardağı su iyice çırpılır, kaynamakta olan çorbaya katılır. Bir taşım daha kaynatıltan sonra servis tabağına konur. Üzerine tereyağıyla yakılmış name gezdirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst