Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye

LAVANTALI FRENK ÜZÜMÜ PELTESİ (ALMAN)

4 kavanoz

Malzeme

1 kilo kırmızı frenk üzümü,
125 ml su,
50 g toz şeker,
reçel şekeri,
1 demet taze lavanta.

Yapılışı

1. Frenk üzümleri yıkayarak ayıklayın, toz şeker ve su ile kaynatın.
2. Pişmiş meyveleri bir tülbentten geçirip elle hafifçe sıkın.
3. Üzüm suyunu ölçün, aynı miktarda reçel şekeri ilave edin, kaynatın.
4. Lavantayı yıkayarak kurulayın, çiçekleri koparın. Lavanta çiçeklerini jöleye katın.
5. Jöleyi derhal kavanozlara doldurun, kapaklarını vidalayın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst