Lanoxin{P Eliksir: 60 Ml Şişe 100 ve 500 Tablet PG 100 Tablet}

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kalp yetmezliği tedavisinde kullanılır. Çocuklardaki kalp dekompansasyonu, kronik kalp yetmezliği, potansiyel ve gizli kalp yetmezliği, preoperasyon tedaviler, renal yetmezlik gösteren veya göstermeyen yaşlıların kalp yetmezliği taşikardik aritmiyle beraber olan belirgin veya latent kalp yetmezliğinde endikedir.
Kontrendikasyonları:

V bloku, aşırı sinüs bradikardisi ve parenteral kalsiyum uygulamasında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Ventriküler fibrilasyon, tam veya 2.derecede A. Potasyum azaltıcı kortikosteroidler ve diüretikler bu preparatın toksisitesini arttırırlar. Antasit, kaolin, pektin, neomisin, kolestiramin digoxinin absorbsiyonunu azaltır. Propanololle kombine kullanımda A.V nod üzerinde aditif etkileri sonucu kalp bloku meydana gelebilir.
Oral kalsiyum ve lityum dahil psikotrop ilaçların yüksek doz kullanımında dikkatli olunmalıdır. Kronik korpulmonal koroner yetmezlik, elektrolit dengesizliği, renal ve karaciğer yetmezliği ve yaşılılarda kullanılacak doz azaltılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Kardiyak dışı: Bunlar asıl olarak aşırı doz ile bağlantılıdır ancak hızlı emilime bağlı olarak serum kontrasyonlarındaki geçici yükselmeler sonucundada ortaya çıkabilirler. Bunlar iştahsızlık, bulantı ve kusmadan ibarettir ve genellikle ilaç alındıktan birkaç saat sonra kaybolur. Uzun süreli uygulama sırasında jinekomasti gelişebilir. İstenmeyen santral sistemi etkileri arasında güçsüzlük, apati, yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, görme bozuklukları, depresyon ve hatta psikoz bildirilmiştir.
İlaç etkileşimleri:

Bunlar böbrekten atım dokulara bağlanma, vücutta dağılım, bağırsakların emme kapasitesi ve Lanoxine karşı duyarlılık ile ilgili olarak ortaya çıkabilir. Ek bir tedaviye başlanacağı zaman etkileşim olabileceğinden düşünülmesi en iyi önlemdir ve şüphede kalındığında serum digogsin kontrasyonunun kontrol edilmesi önerilir.
Serum düzeylerini arttırabilen ilaçlar şunlardır;
Amiodaron, kaptopril, flekainid, prazosin, propafenon, kinidin, spironolakton, tetrasiklin, eritromisin vs.
Serum düzeylerini düşürebilen ilaçlar şunlardır;
Antasidler, kaolin-pektin, bazı laksatifler ve kolestiramin, neomisin, sulfasalin, difenoksilat, rifampisin vs.
Kullanım şekli ve dozu:

Doz hastanın yaşı, ağırlığı ve böbrek fonksiyonuna göre bireysel olarak ayarlanmalıdır. Yeni doğan, bebek. ve 10 yaş altındaki Çocuklarda önerilen başlangıç dozu: 1.5 kg'dan az olan yeni doğan prematüre Çocuklarda 25mcg/kg/gün, 2.5 kg'lık yeni doğan prematürelerde 30mcg/kg/gün; normal doğan-2 yaş arası Çocuklarda 45mcg/kg/gün; 2-5 yaş arası çocuklarda 35mg/kg/gün ve 5-10 yaş arası çocuklarda 25mcg/kg/gün'dür. Yükleme dozu bölünmüş dozlar halinde uygulanmalıdır. Toplam dozun yaklaşık yarısı ilk doz olarak verilir geri kalan kısmın daha küçük oranları 4-8 saatlik aralarla uygulanır. Her dozdan önce klinik yanıt değerlendirilmelidir. İdame doz günlük dozun %20-25 kadarıdır. Erişkinler ve 10 yaş üstündeki çocuklarda, hızlı dijitalizasyon için 24-36 saat oral yolla 1-1,5mg'la başlayarak kompansasyona kadar uygun aralıklarla 0,25mg ve yavaş dijitalizasyon için (3-5 gün) bir kaç defaya bölünerek günde 0,75-1,5mg kompansasyona kadar verilir. İdame tedavisinde günlük doz bir kaç defaya bölünen 0.25-0.75mg'dır. 10 yaşın alatındaki çocuklarda; hızlı dijitalizasyon için oral yolla uygun aralıklara bölünen 0.025mg/kg kompansasyona kadar verilir. Hücum dozu olarak dijitalizasyon dozunun 1/4'ü; aynı doz 8-12 saat arayla ve İdame doz olarak oral yolla günde 0,01-0.02mg/kg verilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst