'Lan'dan Oyuncu Atılmaz'

ADMIRAL

Kayıtlı Üye

“Olay linç kampanyasına dönüştürülmemeli” diyerek Fırat Aydınus'a sahip çıkan Kocaman, eleştirilerini sürdürdü: “Lan kelimesi sadece kaba bir sözcük. Bu sözcükten oyuncu atılamaz. Kabul etmiyorum”

Teknik direktör Aykut Kocaman, Marsilya ile oynanacak maç öncesi dün akşam Velodrome Stadı’nda rutin basın toplantısını yaptı. Gökhan Gönül’le birlikte basının karşısına çıkan Fener’in hocası, “İlk maç gibi avantaj ve dezavantajları birbirine yakın bir maç” dedi. Kocaman şöyle devam etti: “Fenerbahçe’nin bir standardı var. Bunu bir şekilde yakalayacaktı. Ancak bu kadarla kalmamalı. Çok güçlü bir kadro kurduk. Biraz daha çalkantıları dindirebilirsek, bu güçlü kadro Fenerbahçe’nin kendi standardının üzerine çıkacak sonuçları alacaktır.” Kocaman, ısrarlı sorular sonrası, Eskişehir deplasmanında ve sonrasında yaşananları özetledi: “Zaman zaman itirazlarımızı etmemiz gerekiyor. Bu itirazlar kural dışı oluyorsa, cezası da olacaktır. Ancak bu olayların neden çıktığı da bu disiplin yönetmeliğini uygulayacaklar tarafından düşünülecektir. Ben tepki gösterirken atılma gerekçesini öğrendikten sonra sıkıntım başlamıştı. Lan kelimesi hakaret içermeyen, küfür olmayan, sadece kaba bir sözcük. Bu sözcükten atılamaz, atılmamalı. Kabul etmiyorum. Ayrıca ikinci bir bölüm var ki, oyuncu bu sözcüğü de etmemiş. İşin berbat tarafı, atlanan tarafı bu. Futbol ölüm-kalım yaşam sınırında oynanan oyunlardan bir tanesi. Gördüklerinde hata yapacaktır ama arkasında kimin söylediğini bilmeden ‘Caner söylemiştir’ diye atmak anlaşılır ve anlatılır gibi değil.”

‘Bardak taştı ama..’

Bu sert eleştirilerine rağmen, Fırat Aydınus’a maç sonrası yapılanları da doğru bulmadığını ifade eden Kocaman, “O gün bardağı taşıran son damlaydı o nedenle fazla tepki verdik ama işi linç kampanyasına dönüştürmek doğru değil. İnsan olarak kimse bunu onaylamaz” diyerek rahatsızlığını iletti.

Gökhan: Hesap yapmadık

Basın toplantısında Aykut Kocaman’a eşlik eden Gökhan Gönül ise, “10 puan toplamayı bekliyor muydunuz?” sorusuna, “Puan hesabı yapmadık” yanıtı verdi. Gökhan şunları söyledi: “Grupta ikinci ve üçüncü sıradaki takımlara 5’er puan fark atmamıza rağmen halen ortada kazanılmış bir şey yok. Bunun farkındayız. Burada bir üst tura çıkmak, liderliği garantilemek
gibi bir fırsat var. Biz bu gruptan nasıl çıkarız, onun hesabını yaptık. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor.”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri