Laiklik mi yoksa Molla yönetim mi?

Laiklik mi yoksa Molla yönetim mi?

• Laik yönetim tercihimdir

Oy: 13 92.9%
  • Molla yönetim tercihimdir

Oy: 0 0.0%
  • Laik yönetim nedir?

Oy: 0 0.0%
  • Molla yönetim nedir?

Oy: 1 7.1%

• Kullanılan toplam oy
    14

'Gülümse

:D
Prenses
Laik yönetim mi tercihiniz yoksa molla yönetim mi? Şeçin bakalım...

Karar özgürlüğü var saldıran olmaz rahat katılın...

Katı laiklikte, katı molla yönetimi de birbirinden kötüdür. Bunun yerine herkesin birbirine saygılı ve özgürlüklerin mutlak anlamda hakim olduğu bir sistemi isterim. İnsanların inançlarına dayatmak ya da yasaklamak tarzı uygulamaları doğru bulmuyorum.

Laiklik diyeceğim ama hangi laiklik? Bizdeki laik geçinen çürümüş kendini ilerici sanan gerinin de gerisi zihniyet mi yoksa Avrupa, ABD gibi ülkelerde uygulanan özgürlükçü yaklaşım mı?

Din diyeceğim ama hangi din? Peygamber zamanında uygulanan o merhamet ve yüce ahlak ile uygulanan ve insanlara saygı duymayı esas kılan din mi? Yoksa bugün uydurma hadisler tarafından şiddete bulanmış, tarikatlar tarafından kula kulluğun işlendiği akıl düşmanı, gerici, özgürlük karşıtı zihniyet mi?

İslam'da zaten din sınıfı yoktur. Din kötü değildir. Ben Kuran okuyunca çok güzel şeyler öğreniyorum ama din adamlarının çoğu kötüdür diyebiliriz. Halkı haktan saptırıp kendilerine kul köle ederler. Maddi mefaat peşinde koşarlar..

Yaşanabilecek ve gelişmiş bir ülke diyorum. ;)

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri