Kuyuya Düşen Tilki

ashli

Bayan Üye
...Kuyuya Düşen Tilki...

Tilki, günün birinde, bir kuyuya tepe üstü düştü. Uğraştı, didindi, hopladı, zıpladı, fakat bir türlü kuyudan dışarı çıkamadı. Çaresizlik içinde, derin derin düşünmeye, kendi kendine konuşmaya başladı.

Tam bu sırada, oradan geçmekte olan bir keçi, kuyudan gelen bir takım sesler duydu. Kuyunun başına geldi. Eğildi. Kuyunun içindeki tilkiyi gördü.

Hayretle sordu:

-Orada ne yapıyorsun, tilki kardeş?

Tilki, yukarıda keçiyi görünce, heyecanla yanıt verdi:

- Hiç duymadın mı? Büyük bir kuraklık başlayacakmış. Ben de, kuyuya gireyim de, doya doya su içeyim dedim. İstersen sen de gel, benim gibi doya doya su iç. Üstelik su o kadar tatlı ki.

Diyerek tilki bir ballandırdı suyu, bir ballandırdı, o kadar olur.

Keçi, tilkinin söylediklerine inandı. Doya doya su içebilmek için, kuyunun içine atladı.

Keçi, kuyunun dibine değer değmez, kurnaz tilki, Keçinin sırtına sıçradı, boynuzlarına bastı, kuyudan dışarı çıktı.

Neye uğradığını anlayamayan keçiye, tilki yukardan seslendi:

- Sana iyi günler dilerim, sevgili keçi kardeş. Sakın bir daha, herkesin sözüne hemen inanma. Nasıl çıkacağını kurmadan bir daha kuyuya sakın atlama.

Diyerek keçiyi kuyuda bırakıp oradan uzaklaştı.

Sonunda ne olacağını hesap etmeden, olmayacak şeylere inanıp kötü durumlara düşmemeye dikkat edelim.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri