Kuyt: “Fenerbahçe Tarihinin bir parçası olmak istiyorum”

Sibel1

Bayan Üye
2012-06-19_kuyt446.jpg



Fenerbahçemizin Liverpool’dan transfer ettiği Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, Fenerbahçe’ye geldiği için mutluluk duyduğunu ve Fenerbahçe Tarihinin bir parçası olmak istediğini söyledi.

Eşiyle birlikte İstanbul’a gelen Dirk Kuyt, verdiği ilk demeçte Fenerbahçe’yi yakından tanıdığını söyledi ve Fenerbahçe Taraftarı için ’Fantastik’ ifadesini kullandı. Büyük maçları sevdiğini belirten Kuyt, Galatasaray maçını da dört gözle beklediğini söyledi.

Bugün sabah saatlerinde Hollanda Fenerbahçeliler Derneği üyeleri tarafından Rotterdam Havaalanı’ndan uğurlanan Dirk Kuyt, saat 13.45 sularında, özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Yeni transferimiz Dirk Kuyt’ı Takımımızın İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, kulüp yetkilileri ve taraftarlarımız karşıladı. Fenerbahçe atkısıyla ve tezahüratlar eşliğinde taraftarların karşısına çıkan Dirk Kuyt, ayağının tozuyla verdiği ilk demeçte şunları söyledi:

Eşime gösterilen ilgi beni memnun etti

"Birkaç haftadır Fenerbahçe’nin bir parçası olmanın mutluluğu yaşıyorum. Buraya gelmeyi dört gözle bekliyordum. Transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık geleceğe bakıp; yakalayacağımız başarıların heyecanını da yaşıyorum. Buraya, İstanbul’a daha önceden de gelmiştim. Fenerbahçe ve tarihi hakkında da bilgi sahibiyim. Feyenoord’ta oynadığım zamanlarda Fenerbahçe ile yaptığımız maçta, Fenerbahçe’nin taraftarının ne kadar büyük olduğunu görmüştüm. Dolayısıyla Fenerbahçe Tarihinin bir parçası olmak, burada başarılar yakalamak istiyorum. Eşim daha önce İstanbul’a gelmişti. Benden önce İstanbul’a geldiği için onu kıskanmıştım. Bana şehir, kulüp ve kulübün kendisine gösterdiği ilgi hakkında çök önemli bilgiler verdi. Bu benim için önemli. Çünkü burada bana büyük ilgi gösterileceğini biliyordum. Ancak aynı ilginin eşime ve aileme de gösterilmesi beni mutlu eden nedenlerden biri"

Taraftar fantastikti

"Buradaki başarıları sabırsızlıkla bekliyorum. Fenerbahçe’yi zatan geçmişten beri takip ediyorum. Senelere önce Avrupa Kupasında oynanan Fenerbahçe-Feyenoord maçında, Fenerbahçe’nin taraftarlarıyla yarattığı ambians beni çok etkilemişti, gerçekten fantastikti. Ben de o zamanlarda ileride böyle bir kulüpte oynamanın tohumlarını atmıştım. Fenerbahçe Tarihinin bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım"

Galatasaray’a gol atıp Fenerbahçeli olmak istiyorum

Kuyt, kendisine Galatasaray ile ilgili soru sorulduğunda ise, "Galatasaray’a karşı iyi oynayıp bir de gol atarak Fenerbahçeli olmak istiyorum. Zaten bu tür büyük maçları, oynadığım tüm kulüplerde dört gözle beklerdim. Liverpool’da oynarken Everton maçlarını, Feynoord’ta oynarken de Ajax maçlarını dört gözle beklerdim. Galatasaray maçı da beklediğim maçalardan birisi" diye yanıt verdi.

Buradaki kariyerim daha önemli

Hollanda Milli Takımı ile birlikte katıldığı Avrupa Şampiyonası hakkında ise Kuyt, "Benim için Avrupa Şampiyonası bireysel ve takım olarak hayal kırıklıklarıyla geçti. İyi bir takımımız ve iyi oyuncularımız vardı, ama başarı çıkaramadık. Artık bunu bir kenara bırakmak istiyorum. Çünkü artık Fenerbahçe ile yaşayacağım kariyerim, benim için çok daha önemli" diye konuştu.

Dirk Kuyt, 21 Haziran Perşembe günü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenecek törenle, taraftarımız ve basın önünde kendisini Fenerbahçeli yapan imzayı atacak. İmza töreni, saat 13.00’te başlayacak ve taraftarlarımız töreni Fenerium Alt Tribünü’nden izleyebilecek.
 
Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst