Kutsal hayat ağacı

LaZZkopateLLa

Bayan Üye
208675_442501445824507_1641706804_n.jpg


KUTSAL HAYAT AĞACI

Kadim kültürlerin hemen hepsinde Hayat Ağacı simgesini bulmaktayız. Bu ağaç, bizim bildiğimiz ve ‘ağaç’ olarak tanımladığımız bitkiden çok farklı kutsal anlamlarla yüklüdür.

Resimde bir Asya (Türk) halısı görülüyor. Yine merkez yeri kaplayan geniş ve yüksek bir ağaç ve etrafında uçuşan kuşlar görülüyor. Bu ifade şeklinde kuşlar insanları ve yerden göğe doğru yükselen ağaç da tüm canlılara hayat veren kutsal enerjiyi simgeliyor. (Kaynak :Doç. Dr. Haluk Berkmen)


Hayat ağacının Osmanlılardaki anlamını anlatan Nevill Drury şöyle der: “Osmanlı Türkleri bir milyon yapraklı hayat ağacından söz ederler. Her bir yaprakta bir insanın kaderi kayıtlıdır. Bir insan öldüğünde bu ağaçtan bir yaprak düşer.”
(Kaynak: Shamanism, Element yayını, 1996, sayfa 39)
 
---> Kutsal hayat ağacı


Saçmalık dedikleriniz yıllarca Türk Kültür ve Medeniyetinde yaşamış ve İslamiyetten sonra da yansımalar halinde devam etmiş, geleneğe dönüşmüştür...

Üniversitelerde araştırma konusu olan, halk bilimi açısından incelenen her ufak ayrıntı önemlidir...
Sonra vah Yunan'a gitti , aman o bizimdi deyip dururuz bu kafayla gidersek...

Saygılar.:hi:
 
---> Kutsal hayat ağacı

Peki.

Lakin ben inkar çapında söylemedim sözümü. Bir eleştiriydi. Dolaysız olarak konu hakkında bir bilgim yok. Bunun ile birlikte, Osmanlı'da bu gibi inanışlar yahut gelenekler kökleşmemiş, bilakis silinmiş ve kazınmıştır. İlk safhaları bundan beri kılabiliriz.

Dikkat edersen, Nevill Drury sizin gelenek olarak ele aldığınız bu durumu, inançsal boyuta taşımış, kader içerikli bir mana ile yorumlamıştır. Ve yorumunda, naklinizden gördüğümüz üzere, "Osmanlı" diye kayıt açmış, medeniyetin öncesini saf dışı bırakmıştır. Bunda bir mana olmalı değil mi.
 
---> Kutsal hayat ağacı

saçmalık olmadıkları kesin. Burada bir medeniyetten bahsediyoruz.Bir medeniyetin yıllarca yaşattıkları değerlerden, o zamanki ilkelliklerle , kafalarında bulundurabildikleri en mükemmel hayal veya simgelerden. İnanç sistemi olarak açmadım konuyu, her neyse. :)
 
---> Kutsal hayat ağacı

Bir insan tarihini ve medeniyetini yargılayabilme...

Medeniyetteki eski gelenek ve inanışların araştırılıp ve zaman aralığı içerisinde toplumsal şartlar ve insanlar göz önünde bulundurularak nedenleri ve ifade ettiği manalar tarafsız bir şekilde ortaya konulmalı. Daha sonrasında bir mukayeseye tabi tutulmaması ve yorumlanmaması ise aklın özgürlüğe kavuşmadığının göstergesi olur ancak.

Umarım anlatabiliyorumdur.

Ve bunlar düpedüz saçmalıktır. "Osmanlı Türkleri bir milyon yapraklı hayat ağacından söz ederler. Her bir yaprakta bir insanın kaderi kayıtlıdır. Bir insan öldüğünde bu ağaçtan bir yaprak düşer.”

 
---> Kutsal hayat ağacı

Evet, saçmalıktır. haklısın xD

Şu anki inanc sistemimize uygun değildir. oldu mu ? :Ç
 
---> Kutsal hayat ağacı

mistik öğeler herdaim insanların ilgisini çekmiştir,her ne kadar pagan kültürü hakim ise de bu olayı saçmalık olak nitelendirmek en basit haliyle,temkinsizliktir
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst