Kuşkonmazlı Bezelye çorbası

İnci

1907
Prenses
1/2 kg kuşkonmaz
300 gr taze bezelye
8 tane yumurta sarısı
1/2 lt tavuk suyu
125 gr pirinç

1) 2 su bardağı pirinci kaynamış su bulunan tencereye koyun. İçine mantar da ilave ederek 10 dakika kadar kayna ti 2 su bardağı su ve tavuk suyu ekleyip tuz ve karabiber attıktan sonra 15 dakika kadar kaynatın.
2) Kuşkonmazı temizleyip baş kısmını ve yumuşak alt kısmını 3-4 parçaya ayırın. Baş kısmını ise kenara koyun.
3) Pirincin olduğu tencereye bezelyeler ve yumuşak kısımlı kuşkonmazları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmad 2 dakika tekrar kaynatın.
4) Çorbayı çorba kâsesine alarak üstüne maydanoz ilave ederek servis yapın.

Not: Çorbayı sıcak olarak servis yapacağınız zaman yumurtanın sarısını üstüne koyup servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst