Kuşkonmaz Milanez

İnci

1907
Prenses
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 kilo kuşkonmaz,
100 gram tereyağı hafif bir margarin yağı da olabilir,
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri,
4 yumurta,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Kuşkonmazların saplarının sert bölümlerini kesip atın. Sonra körpe uçlarını bir hizaya getirerek saplarını aynı boyda kesin. 4-5 tanesini bir araya getirerek demet yapın ve kuşkonmazları dar bir kaba diklemesine yerleştirin. Uçlarından birer parmak dışarıda kalacak kadar tuzlu su koyarak kuşkonmazları kapalı kapta haşlayın. Kuşkonmazlar haşlanınca sularını dökün, demetlerin iplerini sökün ve kuşkonmazları ikiye bölün ve uçları bir araya gelecek biçimde bir kayık tabağa yerleştirin Sonra tabağı sıcak bir yerde tutun. Bir sahana yağın yarısını koyup kızdırın Sonra bu kızgın yağa yumurtaları kırın. Yumurtaların akları pişlnce bir delikli pay küreğiyle yumurtaları teker teker alıp kuşkonmazların uçları üzerine yerleştirin. Kalan yağı kızdırmadan eritin. Kaşer peynirini kuşkonmazların üstüne serptikten sonra bu yağı da dolaştırarak dökün. Ve böylece servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst