Kuşkonmaz Graten

İnci

1907
Prenses
4 kişilik
MALZEME
1 kilo mor kuşkonmaz (gövdeleri beyaz, başları mor),
tuz,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 tutam şeker,
kalıp için yağ,
400 g ıspanak,
1 taze soğan,
300 g rokfor peyniri.

1. Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin. 1.5 litre tuzlu, şekerli ve tereyağlı suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Kalıbı yağılayın.
2. Ispanağı ayıklayarak yıkayın, bol kaynar suda 1 dakika haşlayın, üstüne soğuk su dökün, sularını süzün. Soğanı soyun.
3. Fırını 225 derecede ısıtın.
4. Soğanı kalan tereyağında sote edin, ıspanağı ilave edin, tekrar 1-2 dakika sote edin.
5. Ispanağı kalıba döşeyin, kuşkonmazları yatay olarak üstüne dizin. Peyniri dilimleyin ve kuşkonmazların üstüne koyun. Yemeği 225 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst