Kuşadası Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu
Genel Bilgiler
TARİHÇE
Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne bağlı iki yıllık önlisans programıyla temelleri atılan Yüksekokulumuz
1977 – 1978 öğretim yılında dört yıllık lisans programı haline gelmiştir. Daha sonra 1982 tarihinde yayınlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Yüksekokulumuz Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu adıyla bağlanmıştır. Son olarak
03.07.1992 tarihli 3837 Sayılı Kanunun ek 8/b maddesi ile adı bugünkü “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu” olarak değiştirilerek yeni kurulan Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
1996 – 1997 öğretim yılından itibaren kademeli olarak Kuşadası’na taşınmaya başlayan Yüksekokul Konaklama İşletmeciliği
Seyahat İşletmeciliği
Turizm Rehberliği ve Yiyecek İçecek İşlemeciliği bölümleriyle 60 öğrenciyle öğretime başlamıştır. 2003- 2004 öğretim yılında hazırlık sınıfının açılmasıyla beraber öğretim süresi beş yıla çıkan Yüksekokulumuz
2006 – 2007 öğretim yılında 850 öğrenciye Kuşadası ve Didim Yerleşkelerinde öğretim olanağı sağlamaktadır.
SOSYAL
SPORTİF VE DİĞER ETKİNLİKLER
Yüksekokulumuzda kayıtlı olan değerli yönetici adaylarımız bugüne kadar spordan uluslararası organizasyonları düzenlemeye kadar bir çok konuda çok basarili ve bölgesel düzeyde ses getiren çalışmaları başlatmışlardır.
Adaylarımız sadece bilimsel alanda değil ayni zamanda sosyal alanda ne derece kabiliyetli olduklarını çok değerli tiyatro gönüllüleri ile işbirliğine girerek seyircilerin ayakta alkışladığı tiyatro oyunları ortaya çıkarmaktadırlar.
Yüksekokulumuz Bayan ve Bay Spor takımları su ana kadar girmiş oldukları tüm yarışmalarda dikkatleri üzerlerine toplamışlar ve güçlerini almış oldukları derecelerle ispatlamışlardır.
Uluslararası alanda yurtdışında ve içinde birçok ofisi bulunan AEGEE Gençlik Forumu’nun Kuşadası şubesinin kurulması Yüksekokulumuzda öğrenimlerine devam eden; sosyal faaliyetlerini ve derslerle ilgili sorumluluklarını bir arada basari ile götürebilme yeteneğine sahip ve kendileri ile gurur duyduğumuz öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan basarili girişimleri sonunda birçok kişinin değişik ülkelerden katılacağı AEGEE Balkan Toplantısı Kuşadası’nda gerçekleştirilecektir.
Adaylarımız ulusal ve uluslararası örgütlerin (TURSAB
ISSTE) düzenlemiş oldukları toplantı
seminer ve konferanslara katılabilmekte ve değişik kişilerle tanışabilmekte ve karşılıklı bilgi değişiminde bulunabilmektedirler.
Bazen Yüksekokulumuzca
bazen de kendileri tarafından organize edilen geziler birçoğumuz için unutulmayacak paylaşımların yaşandığı
ve dostlukların ve takım ruhunun pekiştiği aktivitelerle hepimizin “tekrar ne zaman olacak” diye beklediğimiz etkinlikler arasındadır.
Bu tür etkinliklerin içerisinde yer almak
yönetici adaylarımıza diğer kültürleri tanıma
anlama ve uzun süreli dostluklar kurma ve ayni zamanda is bulma konusunda önemli faydalar sağlamaktadır.
Genel Bilgiler
TARİHÇE
Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne bağlı iki yıllık önlisans programıyla temelleri atılan Yüksekokulumuz
1996 – 1997 öğretim yılından itibaren kademeli olarak Kuşadası’na taşınmaya başlayan Yüksekokul Konaklama İşletmeciliği
SOSYAL
Yüksekokulumuzda kayıtlı olan değerli yönetici adaylarımız bugüne kadar spordan uluslararası organizasyonları düzenlemeye kadar bir çok konuda çok basarili ve bölgesel düzeyde ses getiren çalışmaları başlatmışlardır.
Adaylarımız sadece bilimsel alanda değil ayni zamanda sosyal alanda ne derece kabiliyetli olduklarını çok değerli tiyatro gönüllüleri ile işbirliğine girerek seyircilerin ayakta alkışladığı tiyatro oyunları ortaya çıkarmaktadırlar.
Yüksekokulumuz Bayan ve Bay Spor takımları su ana kadar girmiş oldukları tüm yarışmalarda dikkatleri üzerlerine toplamışlar ve güçlerini almış oldukları derecelerle ispatlamışlardır.
Uluslararası alanda yurtdışında ve içinde birçok ofisi bulunan AEGEE Gençlik Forumu’nun Kuşadası şubesinin kurulması Yüksekokulumuzda öğrenimlerine devam eden; sosyal faaliyetlerini ve derslerle ilgili sorumluluklarını bir arada basari ile götürebilme yeteneğine sahip ve kendileri ile gurur duyduğumuz öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan basarili girişimleri sonunda birçok kişinin değişik ülkelerden katılacağı AEGEE Balkan Toplantısı Kuşadası’nda gerçekleştirilecektir.
Adaylarımız ulusal ve uluslararası örgütlerin (TURSAB
Bazen Yüksekokulumuzca
Bu tür etkinliklerin içerisinde yer almak