Kuru üzümlü Pilav (ığdır)

İnci

1907
Prenses
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
6 su bardağı su, süzülecekse 10 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı margarin

Tencereye yağ konulur. Pirinçler kızgınlaşan kuma ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra diğer yanda kaynamış su veya soğuk su kavrulan pirincin üzerine boşaltılır. Tuzu eklenir. Pişince ateş kısılır.
Diğer yanda yağla kuru üzüm bir tavada kavrulur. Çok kavurmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanan pilavın üzerine gezdirilir. Ateşten alınır. Servis ederken üzümle pilav karıştırılarak servis edilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst