MALZEMELER
14-15 KURU PATLICAN VE BİBER
2 ORTA BOY SOĞAN
150 GR. KIYMA (ORTA YAĞLI)
2 ORTA BOY DOMATES
2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1/2 DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
DOLMA BAHARATI
YARIM ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
Patlıcanları bir tencereye alıp üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek, hafifçe yumuşayana dek haşlayıp tencereden alalım. Bir kabın içine kıymayı, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, salçayı, pirinci, nar ekşisini, sıvı yağı, tuzu, baharatları, 1/2 su bardağı suyu ekleyip yoğuralım. Dolma içini patlıcanlara gevşek bir şekilde dolduralım. Patlıcanların ağız kısmını yuvarlak kesilmiş domates dilimleri ile kapatalım, yatık olarak tencereye dizelim. Patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.
14-15 KURU PATLICAN VE BİBER
2 ORTA BOY SOĞAN
150 GR. KIYMA (ORTA YAĞLI)
2 ORTA BOY DOMATES
2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1/2 DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
DOLMA BAHARATI
YARIM ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
Patlıcanları bir tencereye alıp üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek, hafifçe yumuşayana dek haşlayıp tencereden alalım. Bir kabın içine kıymayı, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, salçayı, pirinci, nar ekşisini, sıvı yağı, tuzu, baharatları, 1/2 su bardağı suyu ekleyip yoğuralım. Dolma içini patlıcanlara gevşek bir şekilde dolduralım. Patlıcanların ağız kısmını yuvarlak kesilmiş domates dilimleri ile kapatalım, yatık olarak tencereye dizelim. Patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.