Kuru Kayısılı Pilav

İnci

1907
Prenses
2 Su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber

Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır. Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır. Ateşten alınır yarım saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst