Kuru Kayısılı çikolatalı Pasta

İnci

1907
Prenses
4 kişilik Gerekli malzeme:
750 gr kuru kayısı
Yaklaşık 3 su bardağı un
2,5 çay bardağı toz şeker
200 gr tereyağı
100 gr hazır acıbadem kurabiyesi
100 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı acı kakao
3 adet yumurta,
1 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı vanilin

Kayısıları su dolu tencerede pişirin. Kevgirle alıp kurulayın. Birkaçını ayırdıktan sonra kalanını minik küp şeklinde doğrayın.
Yağlanmış yuvarlak fırın kalıbına 2 çay bardağı toz şekeri dökün. Üzerine tereyağın yarısını dilimleyin. 2 kaşık kayısı suyu ile 5-6 damla limon suyunu gezdirin. Karamela oluncaya kadar pişirip küp doğranmış kayısıları ilave edin. Vanilin serpip 210 derecelik fırında 5 dakika pişirip fırından alın.
Bir kurabiyeyi süsleme için ayırıp kalanını havanda döverek kayısıların üzerine dökün.
Un, kabartma tozu, kalan şeker, kakao, vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırın. 3 yumurta, kalan eritilmiş tereyağı ve kayısıları pişirdiğiniz sudan yarım bardak ilave edip karıştırın. Kalıba dökerek 200 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip kalıptan ters çevirerek çıkarın. Çikolatayı ince ince doğrayıp kekin üzerine serpin. Ayırdığınız kurabiye ve kayısılarla süsleyip servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst