Kuru Kayısı Tatlısı

İnci

1907
Prenses
6 kişilik
Yarım kg gün kurusu kayısı
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı tozşeker
100 gram tereyağı
1 çay bardağı su
100 gram kaymak

Cevizle şekeri karıştırın. Kayısıların içine kaşık yardımıyla bu karışımdan doldurun. Kayısı ve karışım bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kayısıları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine tereyağı parçacıkları koyun. Suyu üzerine gezdirin. Ocakta ya da önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Kaymakla beraber servis yapın.

Not: Kuru kayısı tatlısını mangal ateşinde pişirirseniz daha lezzetli olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst