Malzeme :
500 gr. kuru kayısı,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon.
Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın.
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün.
3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin. Şurup koyulaştıkça kontrol edin.
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin.
5- 5 dakika daha kaynatın. Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın.
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir.
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın.
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara bölün.
500 gr. kuru kayısı,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon.
Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın.
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün.
3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin. Şurup koyulaştıkça kontrol edin.
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin.
5- 5 dakika daha kaynatın. Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın.
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir.
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın.
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara bölün.