Kuru Kayısı Reçeli

İnci

1907
Prenses
Malzeme :
500 gr. kuru kayısı,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon.

Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın.
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün.
3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin. Şurup koyulaştıkça kontrol edin.
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin.
5- 5 dakika daha kaynatın. Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın.
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir.
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın.
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara bölün.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst