Kuru Kayısı Reçeli

İnci

1907
Prenses
Malzeme :
600 gr. çekirdeksiz kuru kayısı
750 gr. su (3 bardak)
1500 gr. toz şeker (6 bardak)
2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Büyük bir tencereye yıkanmış çekirdeksiz kuru kayısılar konur. Üzerine 12 bardak ılık su dökülür ve kayısıların iyice şişmeleri için tencerenin kapağı kapatılarak 24 saat beklenir. Ertesi gün kayısılar, suyu süzülerek tabağa alınır. Bundan sonra bir tencereye toz şekeri ve su konularak, ateş üzerine oturtulur ve karıştırmak suretiyle şeker suda eritilir. 5 dakika daha kaynatılır ve tabakta bulunan kayısılar tencereye atılır. Kayısılar kaynayıp da şurup koyulaşınca buna limon suyu ilâve edilir ve reçel bir taşım daha kaynatıldıktan sonra, tencere ateşten indirilir ve iyice soğuyunca kavanozlara doldurulur, ağızları sıkıca kapatılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst