Malzemeler
250 gram kuru kayısı (350 gram çekirdekli)
1000 gram su ( 4 bardak)
300 gram toz şekeri (1.1/4 bar.)
Bir kaba, iyice yıkanmış, 250 gram çekirdeksiz veya 350 gram çekirdekli kuru kayısı koyduktan sonra üstlerine 4 bardak su ilave etmeli sonra da, bunları su içinde 24 saat bırakarak, kayısıların iyice şişmeleri sağlanır. Daha sonra, tenceredeki kayısı ve suya, 1.1/4 bardak da toz şekeri ilave ederek, tencerenin kapağı kapatılır ve kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları orta hararetteki ateşte pişirilir, komposto iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
250 gram kuru kayısı (350 gram çekirdekli)
1000 gram su ( 4 bardak)
300 gram toz şekeri (1.1/4 bar.)
Bir kaba, iyice yıkanmış, 250 gram çekirdeksiz veya 350 gram çekirdekli kuru kayısı koyduktan sonra üstlerine 4 bardak su ilave etmeli sonra da, bunları su içinde 24 saat bırakarak, kayısıların iyice şişmeleri sağlanır. Daha sonra, tenceredeki kayısı ve suya, 1.1/4 bardak da toz şekeri ilave ederek, tencerenin kapağı kapatılır ve kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları orta hararetteki ateşte pişirilir, komposto iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.