Kuru İncirin Faydaları

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Tazesine göre daha yoğun bir tada sahip olan kuru incir aynı zamanda kurutulmuş meyveler arasında da besin değeri en yüksek meyvedir. Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi vücudun ihtiyaç duyduğu birçok gereksinimi karşılayan kuru incir, bakın daha ne faydalar sağlıyor ve hangi hastalıklara iyi geliyor.

Bağırsaklardaki toksik maddelerin atılmasını sağlar.

Protein bakımından zengin oluşuyla hücreleri tamir eder ve yeniler.

Kemik hastalıklarını ve gelişim bozukluklarını iyileştirmede olumlu etkileri vardır. Yaşlılarda kemik erimesini önler. Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.

Hemoroidin geçmesine yardımcı olur. İnciri sütle ya da sirkeyle veya zeytinyağına batırıp yiyerek hemoroid şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Balgam söktürücü ve yumuşatıcıdır. Boğaz ağrısı, bronşit ve öksürüğe iyi gelir.

Ses kısılmasını iyileştirmede etkilidir. Sesiniz kısıldığında bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık bir şekilde için.

Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesine yardımcı olur.

İçerdiği demir mineraliyle kanı güçlendirir.

Yaş incirden 4.6 daha fazla kalsiyum içerir.
 
---> Kuru İncirin Faydaları

Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.

Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.

Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.

11 yıldan bu yana şire işi ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, kuru incirin çok faydalı bir kış meyvesi olduğunu kaydederek, “Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Bizim bölgemizde yetiştiği gibi genelde Ege Bölgesi’nde yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır” dedi.

İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da anlatan Karaoğlu, “İncirin faydası sadece bağırsakları çalıştırması değil. İncir yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst