Kuru Incir Ve Kayısı Dolması (kemaliye Erzincan)

İnci

1907
Prenses
Malzeme:
20 adet incir
1 kg. kuru kayısı
150-200 gr. ceviz içi
2-3 yemek kaşığı toz şeker
125 gr. yağ.

Yapılışı:
İncir ve kaysılar su ile yıkanır, biraz yumuşamaya bırakılır. Diğer taraftan ceviz dövülerek toz şekerler karıştırılır. İncirlerin arası ikiye ayrılarak bu karışım doldurulur. Sonra düz bir kaba istiflenerek üzerine erimiş yağ gezdirilir. Bir miktar da su ilave edilerek incirler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst