Kuru Incir Tatlısı

İnci

1907
Prenses
1 kilo kuru incir
100 gram toz şeker
200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş)
50 gram tereyağı

Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır. Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır. Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır. Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir. İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir. İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir.

Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst