Kuru Incir Tatlısı

İnci

1907
Prenses
500 gr. kuru incir
1/2 litre süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr. ceviz içi
1/2 paket vanilya
1 kahve kaşığı tarçın

Kuru incirleri yıkayıp, temizledikten sonra, dört veya altı parçaya bölünüz, incirleri kenarlı bir tepsiye diziniz. Bir kaşık mısır nişastasını bir tencerede sütü azar azar dökerek eziniz. Tencereyi ateşe koyup bir iki taşım kaynatınız. Tepsideki incirlerin üzerine sütü döküp incirleri örtünüz. Tepsiyi ateşe koyup bir iki taşım daha kaynatıp, muhallebi kıvamına getiriniz. Tepsiden servis tabaklarına alıp, üzerine tarçın ekip ikram ediniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst