ashli
Bayan Üye
Kuru fasulye hem daha kolay pişmesi, hem de daha çabuk sindirilmesi için, bir gün önceden suya konur Ama bu yöntemin bugün yanlış olduğu anlaşılmıştır.
Şimdi daha değişik bir yöntemden yararlanılmakta ve çok olumlu sonuç alınmaktadır. İlk olarak fasulyeyi bir tencere içindeki soğuk suya koyun. Tuz atmadan onbeş dakika kadar kaynatın. Ateşten indirip iyice süzun. Tencerede su kaynatarak fasulyeleri onun içine atın. Pişme süresinin yarısında da tuzunu ilave edin. Böylece fasulyeler çok daha lezzetli olacaktır.
Şimdi daha değişik bir yöntemden yararlanılmakta ve çok olumlu sonuç alınmaktadır. İlk olarak fasulyeyi bir tencere içindeki soğuk suya koyun. Tuz atmadan onbeş dakika kadar kaynatın. Ateşten indirip iyice süzun. Tencerede su kaynatarak fasulyeleri onun içine atın. Pişme süresinin yarısında da tuzunu ilave edin. Böylece fasulyeler çok daha lezzetli olacaktır.