ashli
Bayan Üye
KURU ERİK HOŞAFI
Malzemeler
350 gr kuru erik
6 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı
Bir tencereye yıkanmış çekirdekli kuru erikler konulur ve üzerine su ilâve edilir. Erikler yarım gün suda bekletilir. Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır.
Malzemeler
350 gr kuru erik
6 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı
Bir tencereye yıkanmış çekirdekli kuru erikler konulur ve üzerine su ilâve edilir. Erikler yarım gün suda bekletilir. Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır.