Kuru Bamya (hatay)

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
1 çorba kaşığı salça
150 gr. kuru bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
300 gr. kuşbaşı et
2 adet limon suyu
1 küçük soğan
2 su bardağı su
50 gr. sade yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
Kuru bamyalar suya yatırılır. Yeterli yumuşamaya geldiğinde sudan süzüıür. Ayrı bir tenceredekuşbaşı etler koyulup suları çekinceye kadar çevrilir. Üzerine sade yağ eklenerek bir iki karıştırdıktan sonra piyaz doğranmış soğanlar eklenip öldürülür. Üzerine nohut, bamya ve suda inceltilmiş salça eklenerek orta ateşte 15 dk. pişirilerek üzerine limon suyu gezdirilip kuru nane ile servis edilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst