Kuru Bamya çorbası

İnci

1907
Prenses
1 su bardağı kuru bamya
1 adet kuru soğan
1 çay bradağı tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı et suyu
1 adet limon
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Bamya ve şehriye ayrı ayrı haşlanır. Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir. Salça katılır, birkaç dakika çevrilir. Üzerine et suyu, tuz, haşlanmış bamya, şehriye eklenir. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. Başka bir kapta limon ve un karıştırılır. Kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz alınır. Sonra çorbaya dökülür, bir taşım daha pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst