sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Oldukça bereketli olan çok yıllık bir ağaçtır dut. Son dönemlerde pek çok ülke faydalarının ön plana çıkarılması ile birlikte kültür çalışmalarına başlamıştır. Bizim en büyük kârımız ise ülkemizde de yetişiyor olmasıdır.
Yaprakları yeri gelir ipek böceklerine yuva olarak farklı bir sektörün meydana gelmesini sağlar. Yeri gelir doğrudan tüketilir. İlacı yapılır yada meyvesi kurutulur. Reçeli yapılır yada doğrudan tüketilir. Kültürümüze önemli bir şekilde damga vurmuş olan bu şifalı bitkiyi ne kadar tanıyoruz?
İşte dutun faydaları: Yapraklarını kaynatarak vücutta biriken fazla suyun atılımını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda idrar sökücü özelliğe sahip olduğu için idrarın dışarı atılmasında da aktif bir görev üstlenecektir.
Sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlayacaktır. Çok fazla tüketmek bağırsak sorunları yaşamanıza neden olabilir. Özellikle aç karnına tüketilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Kurt dökmek için bitkisel bir yardımcıdır. Bu özelliğinden dolayı gönül rahatlığıyla yararlanabilirsiniz. İştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Biraz önce de değindiğimiz gibi dut yapraklarını düzenli olarak kaynatırsanız kaliteli bir şekilde kullanabilirsiniz. Diş ağrılarına faydası oluğu bilinmektedir. Aynı zamanda karaciğer yağının belirli bir düzeyde tutulmasında da son derece büyük bir önemi bulunmaktadır. Ülkemizde kara dut ve beyaz dut olarak iki türü bulunmaktadır.
Yaprakları yeri gelir ipek böceklerine yuva olarak farklı bir sektörün meydana gelmesini sağlar. Yeri gelir doğrudan tüketilir. İlacı yapılır yada meyvesi kurutulur. Reçeli yapılır yada doğrudan tüketilir. Kültürümüze önemli bir şekilde damga vurmuş olan bu şifalı bitkiyi ne kadar tanıyoruz?
İşte dutun faydaları: Yapraklarını kaynatarak vücutta biriken fazla suyun atılımını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda idrar sökücü özelliğe sahip olduğu için idrarın dışarı atılmasında da aktif bir görev üstlenecektir.
Sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlayacaktır. Çok fazla tüketmek bağırsak sorunları yaşamanıza neden olabilir. Özellikle aç karnına tüketilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Kurt dökmek için bitkisel bir yardımcıdır. Bu özelliğinden dolayı gönül rahatlığıyla yararlanabilirsiniz. İştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Biraz önce de değindiğimiz gibi dut yapraklarını düzenli olarak kaynatırsanız kaliteli bir şekilde kullanabilirsiniz. Diş ağrılarına faydası oluğu bilinmektedir. Aynı zamanda karaciğer yağının belirli bir düzeyde tutulmasında da son derece büyük bir önemi bulunmaktadır. Ülkemizde kara dut ve beyaz dut olarak iki türü bulunmaktadır.