meridyen2
Kayıtlı Üye
Küresel Ekonomik Kriz Nasıl Aşılabilir?
Dünya kaynaklarının adaletli ve etkili bir şekilde kullanılması, fakir ve muhtaçların, açlığa ve yoksulluğa terk edilmiş olanların insani şartlarda ve eşit şekilde yaşayabilmeleri için Darwinizmin dünyadaki etkisinin fikri olarak yok edilmesi şarttır. Darwinizm korundukça, Darwinist toplumlar üzerinde belalar, sıkıntılar, çöküşler ve huzursuzluklar gitgide artarak devam edecektir.
Toplumlar, sıkıntı ve zorluklardan kurtulmayı hedefliyorlarsa, mutlaka Darwinist görüş ve anlayıştan sıyrılmalı, Kuran ahlakına yönelmelidirler. Sosyal Darwinizm zayıfların ezilmesini, acımasızca rekabet etmeyi insanlara telkin ederken, Kuran ahlakında zayıfa yardım etme, onu koruma, yardımlaşma ve merhamet vardır. Kuran ahlakına göre yaşandığında, ekonominin faiz tuzağı sona erecek, paralar bankalarda saklanıp kalmayacaktır. Yoksula sadaka verilecek, böylelikle yoksulun alım gücü olacak. Bunun sonucunda üretim gereksinimi doğacak, fabrikalar güçlü bir şekilde çalışmaya başlayacak, piyasa hareketlenecek, alış ve satış şimdiye dek olmadığı kadar artacaktır. Fakirlik sona erecek, zengin olan da daha fazla zenginleşip huzurlu yaşacaktır. Kuran ahlakına göre esas olan Allaha tevekküldür. Tüm mülkün Allaha ait olduğunu bilmek, şimdi de gelecekte de insanı koruyup gözetenin Allah olduğuna kalpten inanmak ve Rabbimize dayanıp güvenmektir. Dolayısıyla Kuran ahlakını yaşayan toplumlarda Allaha tevekkül içinde yaşamanın huzuru ve rahatlığı olacak, insanlar gelecek kaygısı taşımayacak, güvenlik içinde olacaklardır. Her şeyden önemlisi de, tüm bunlar Allah rızası için yapıldığından, Allah rızası için sadaka verilip Allah rızası için tevekküllü yaşandığından, Yüce Rabbimiz bunun bereketini ve karşılığını dünyada ve ahirette en güzeliyle verecektir.
SAYIN ADNAN OKTARIN EKONOMİK KRİZ HAKKINDAKİ TESPİTLERİ
Materyalist Felsefenin Ekonomik Kriz Üzerindeki Etkisi:
Materyalist felsefenin dünyada yaygın olmasının ekonomik kriz üzerinde çok büyük etkisi vardır. Eğer dünyada Türk İslam Birliği olsa, ekonomik kriz, terör ve sıkıntı olmaz, tam aksine tam anlamıyla bir bolluk ve müthiş bir zenginlik olur. (Ekim 2008 tarihinde www.patronlardunyasi.com sitesi ile yapılan röportajdan)
Küresel Ekonomik Krizin Sebepleri:
Yüksek faiz, tevekkülsüzlük, korku, yarın kötü şeyler olacak düşüncesi, parayı biriktirmek, malı biriktirmek, harcamamak, fakirlere para vermemek, insanlara para dağıtmakta cimri davranmak bu olaylara sebep oluyor. Eğer para dağıtılmış olsa para hareketlenir para hareketlenince de mal hareketlenir ve üretim hareketlenir. Para tutulunca mal da tutuluyor. Mal tutulunca üretim de tutuluyor. Böylece bütün olarak sistemde bir ölüm meydana geliyor. Bu bir kısım insanların bencilliğinden egoistliğinden kaynaklanıyor. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Krizin sebebi, bir kısım insanların tevekkülsüz olmaları, Allahın vereceği rızkı kendilerinden bilmeleri, rızkı kendilerinin meydana getirdiklerine inanmaları ve kazanç korkusudur. (Kasım 2008 tarihinde Al-Quds (Kudüs) Gazetesi Röportajı ile yapılan röportajdan)
Ekonomik Krizin Çözümü:
Faizlerin kaldırılması gerekiyor. Vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Vergiler çok yüksek. Yarı yarıya vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Piyasaya yüksek para arzı gerekiyor ve insanların da bu panik ruhundan kurtulmaları gerekiyor. Tuttukları parayı mutlaka harcamaları gerekiyor. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor. O zaman piyasa otomatik olarak hareketlenir. Faizler düştüğü için üretim çok kolay hale gelecektir. Vergiler düştüğü için üreticiler çok rahat üretim yapabilecektir. Tüketimin teşvik edilmesi gerekiyor. Para tutulmasının yanlışlığının iyi anlatılması gerekiyor. Bu paniğin gereksizliği de insanlara anlatılırsa, bu kasılma bu çöküş ortadan kalkar. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Müslümanlara Düşen Sorumluluk:
Müslümanlar bol bol sadaka verirlerse, zekat verirlerse, malı tutmazlarsa, parayı biriktirmezlerse, altını ve gümüşü biriktirmezlerse bunu Allah yolunda harcarlarsa Müslüman ülkeler için böyle bir sorun hiçbir şekilde olmaz. Ama parayı biriktirirlerse harcamaktan çekinirlerse, Allah yolunda kullanmaktan çekinirlerse, zekat ve sadaka vermezlerse bir donma olur. Para da donar, mal da donar, fabrikalar da donar, her yerde bir donma meydana gelir. Bunun sonucunda da ekonomik ölüm meydana gelir. Nitekim şu an bir koma hali var. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Ekonomik Kriz Ahir Zaman Alametidir
Ahir zamanda Mesih Deccalın zuhurundan önce Hz. Mehdi devrinde, Hz. Mehdinin zuhur zamanlarında hayat pahalılığı olacağı, ekonominin sarsılacağı, hatta sokakta, çarşıda insanların kazanamıyoruz, bugün de kazancımız olmadı şeklinde sözler söyleyeceklerini Peygamber Efendimiz (sav) 1400 sene önce hadislerinde belirtmiş. Bu ahir zamanda vaat edilen Hz. Mehdinin çıkış alametlerinden bir tanesidir, bir alamet daha çıkmıştır. (Ekim 2008 tarihinde Konya Haberdem ile yapılan röportajından)
Sayın Adnan Oktarın Kaçkar TV ile yaptığı Canlı Yayın Röportajından (21 Kasım 2008)
Şunu söyleyebilirim naçizane, tarıma son derece önem verilmesi gerekiyor şu dönemden itibaren, hayvancılığa son derece önem verilmesi gerekiyor, bu büyükbaş hayvanlar olabilir, kümes hayvanları olabilir, yani bununla ilgili çalışma yapan herkesin devlet tarafından ciddi şekilde desteklenmesi gerekiyor. Ve bizzat devletin de bu konuda bir faaliyet içinde olması gerekiyor. Tarımın da, Türkiye çapında tam anlamıyla desteklenmesi gerekiyor. Yani diğer alanların değil, özellikle bu iki alanın desteklenmesi ve tarıma ve hayvancılığa dolaylı yoldan destek veren her türlü sanayinin de desteklenmesi gerekiyor. Mesela tarımsal ilaçlar olabilir. Mesela traktörler, biçerdöverler, bunların imalatı, bunlarla ilgilenen her kesime devletin birinci dereceden destek olması gerekiyor.
İktisat tedbirlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor. İsrafın tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor ve geniş çaplı uygulanması gerekiyor. Bunun ehemmiyetli olarak ele alınması gerekiyor. Ayrıca gıda stokunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yani israftan kaçınılarak bunun kullanılması çünkü yiyecek israfı çok yaygın bugün Türkiyede. Özellikle işyerlerinde muazzam yiyecek israfı yapılıyor. Bunun hemen durdurulması gerekir. Büyük işyerlerinde genellikle çöpe dökülüyor yiyecekler. Çok büyük bir tehlike. Bunun hemen durdurulması lazım.
Bunun dışında lüks üretimin de hiçbir şekilde desteklenmemesi gerekiyor. Yani lüks üretimi kendisi yapsın ilgilenen kişiler. Bu olabilir. Tevekkülün önemi çok önemli; yani insanların tevekküllü olması, Allaha tevekkül etmeleri ve olayı panikle, böyle gelecek kaygısıyla değerlendirmemeleri.
Bir de cömert olunması. Az da olsa fakirlere yardım etmesi insanların. Yani sadaka vermeleri, yardımda bulunmaları mesela borcunu ödeyemeyenin borcunun affedilmesi çok önemli. Borcunu ödeyemiyorsa, yani gidip eşyalarını toplayıp bir yere yığmak bunlar doğru değil. Gerçekten ödeyemiyorsa, gerçekten yoksa, Kuranda Allah, Onları affedin diyor. Yani mallarını eğer ödeyemeyecek halde iseler affetmenin çok makbul olduğunu Kuranda söylüyor Allah. Yani almamak lazım. Yani o bir güzelliktir bir güzel ahlaktır.
Bunun dışında kardeşlik bağının çok güçlenmesi gerekiyor. Gereksiz bir kargaşa var, gereksiz bir siyasi kavganın olmaması gerekiyor. Özellikle dönemimizde bu çok önemli. Kardeşlik düşüncesinin ve hangi düşünceden olursa olsun, komünist de olabilir, başka düşüncede olabilir, herkesin birbirine kardeş gözü ile bakması. Çünkü Allah komünist yarattıysa onun kaderi öyle. O ahrette kendi hesabını verecek, biz onu bu dünyada cezalandırmak veya başka türlü bir bakışla bakmak durumunda değiliz. O da bizim kardeşimizdir o da Allahın yarattığı bir kuldur. Dolayısıyla özellikle bu krizi ciddiye almak gerekiyor. Bu önemli bir şey. Ve dünyaya etkisi de çok önemli olacak. Allahualem. Tabi en doğrusunu Allah bilir.
Hayvancılığın da devlet eliyle ayrıca desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Gıda sektörünün ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ve enerji. Enerji alanının özellikle iyi desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir de eğer mümkünse, devletin imkânı varsa maaşı az olan kesim özellikle geniş çapta maaşlarına zam yapılması. Bu piyasayı çok ciddi şekilde hareketlendirir. Piyasadaki durgunluğun önüne geçilmesi için geçici olarak bir kereliğine de olsa yahut birkaç kereliğine de olsa esaslı bir zam yapılması çok iyi olur diye düşüyorum.
Bankaların bu konuyu çok ciddiye alması gerekiyor. Faizin iyice düşürülmesi, sıfıra getirilmesi gerekir.
Vergilerin de çok düşürülmesi çok iyi olur. Ciddi şekilde vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Zaten üretimi ancak yapabiliyor insanlar. Yüksek vergi var şu an. Vergilerin iyice düşürülmesi çok iyi olur şu an.
Bir de yurt dışından para getirecek kardeşlerimize paranın gelmesini iyice kolaylaştırmamız gerekiyor. Hatta yüzde bir belki bir vergi alınıp, yüzde bire kadar düşürülüp, hiçbir işlem yapılmadan adeta kolayca yurt içine paranın girmesini sağlamak gerekir diye düşünüyorum.
(makale harun yahya)
Dünya kaynaklarının adaletli ve etkili bir şekilde kullanılması, fakir ve muhtaçların, açlığa ve yoksulluğa terk edilmiş olanların insani şartlarda ve eşit şekilde yaşayabilmeleri için Darwinizmin dünyadaki etkisinin fikri olarak yok edilmesi şarttır. Darwinizm korundukça, Darwinist toplumlar üzerinde belalar, sıkıntılar, çöküşler ve huzursuzluklar gitgide artarak devam edecektir.
Toplumlar, sıkıntı ve zorluklardan kurtulmayı hedefliyorlarsa, mutlaka Darwinist görüş ve anlayıştan sıyrılmalı, Kuran ahlakına yönelmelidirler. Sosyal Darwinizm zayıfların ezilmesini, acımasızca rekabet etmeyi insanlara telkin ederken, Kuran ahlakında zayıfa yardım etme, onu koruma, yardımlaşma ve merhamet vardır. Kuran ahlakına göre yaşandığında, ekonominin faiz tuzağı sona erecek, paralar bankalarda saklanıp kalmayacaktır. Yoksula sadaka verilecek, böylelikle yoksulun alım gücü olacak. Bunun sonucunda üretim gereksinimi doğacak, fabrikalar güçlü bir şekilde çalışmaya başlayacak, piyasa hareketlenecek, alış ve satış şimdiye dek olmadığı kadar artacaktır. Fakirlik sona erecek, zengin olan da daha fazla zenginleşip huzurlu yaşacaktır. Kuran ahlakına göre esas olan Allaha tevekküldür. Tüm mülkün Allaha ait olduğunu bilmek, şimdi de gelecekte de insanı koruyup gözetenin Allah olduğuna kalpten inanmak ve Rabbimize dayanıp güvenmektir. Dolayısıyla Kuran ahlakını yaşayan toplumlarda Allaha tevekkül içinde yaşamanın huzuru ve rahatlığı olacak, insanlar gelecek kaygısı taşımayacak, güvenlik içinde olacaklardır. Her şeyden önemlisi de, tüm bunlar Allah rızası için yapıldığından, Allah rızası için sadaka verilip Allah rızası için tevekküllü yaşandığından, Yüce Rabbimiz bunun bereketini ve karşılığını dünyada ve ahirette en güzeliyle verecektir.
SAYIN ADNAN OKTARIN EKONOMİK KRİZ HAKKINDAKİ TESPİTLERİ
Materyalist Felsefenin Ekonomik Kriz Üzerindeki Etkisi:
Materyalist felsefenin dünyada yaygın olmasının ekonomik kriz üzerinde çok büyük etkisi vardır. Eğer dünyada Türk İslam Birliği olsa, ekonomik kriz, terör ve sıkıntı olmaz, tam aksine tam anlamıyla bir bolluk ve müthiş bir zenginlik olur. (Ekim 2008 tarihinde www.patronlardunyasi.com sitesi ile yapılan röportajdan)
Küresel Ekonomik Krizin Sebepleri:
Yüksek faiz, tevekkülsüzlük, korku, yarın kötü şeyler olacak düşüncesi, parayı biriktirmek, malı biriktirmek, harcamamak, fakirlere para vermemek, insanlara para dağıtmakta cimri davranmak bu olaylara sebep oluyor. Eğer para dağıtılmış olsa para hareketlenir para hareketlenince de mal hareketlenir ve üretim hareketlenir. Para tutulunca mal da tutuluyor. Mal tutulunca üretim de tutuluyor. Böylece bütün olarak sistemde bir ölüm meydana geliyor. Bu bir kısım insanların bencilliğinden egoistliğinden kaynaklanıyor. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Krizin sebebi, bir kısım insanların tevekkülsüz olmaları, Allahın vereceği rızkı kendilerinden bilmeleri, rızkı kendilerinin meydana getirdiklerine inanmaları ve kazanç korkusudur. (Kasım 2008 tarihinde Al-Quds (Kudüs) Gazetesi Röportajı ile yapılan röportajdan)
Ekonomik Krizin Çözümü:
Faizlerin kaldırılması gerekiyor. Vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Vergiler çok yüksek. Yarı yarıya vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Piyasaya yüksek para arzı gerekiyor ve insanların da bu panik ruhundan kurtulmaları gerekiyor. Tuttukları parayı mutlaka harcamaları gerekiyor. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor. O zaman piyasa otomatik olarak hareketlenir. Faizler düştüğü için üretim çok kolay hale gelecektir. Vergiler düştüğü için üreticiler çok rahat üretim yapabilecektir. Tüketimin teşvik edilmesi gerekiyor. Para tutulmasının yanlışlığının iyi anlatılması gerekiyor. Bu paniğin gereksizliği de insanlara anlatılırsa, bu kasılma bu çöküş ortadan kalkar. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Müslümanlara Düşen Sorumluluk:
Müslümanlar bol bol sadaka verirlerse, zekat verirlerse, malı tutmazlarsa, parayı biriktirmezlerse, altını ve gümüşü biriktirmezlerse bunu Allah yolunda harcarlarsa Müslüman ülkeler için böyle bir sorun hiçbir şekilde olmaz. Ama parayı biriktirirlerse harcamaktan çekinirlerse, Allah yolunda kullanmaktan çekinirlerse, zekat ve sadaka vermezlerse bir donma olur. Para da donar, mal da donar, fabrikalar da donar, her yerde bir donma meydana gelir. Bunun sonucunda da ekonomik ölüm meydana gelir. Nitekim şu an bir koma hali var. (Kasım 2008 tarihinde Ians (Indo Asian Haber Servisi ile yapılan röportajdan)
Ekonomik Kriz Ahir Zaman Alametidir
Ahir zamanda Mesih Deccalın zuhurundan önce Hz. Mehdi devrinde, Hz. Mehdinin zuhur zamanlarında hayat pahalılığı olacağı, ekonominin sarsılacağı, hatta sokakta, çarşıda insanların kazanamıyoruz, bugün de kazancımız olmadı şeklinde sözler söyleyeceklerini Peygamber Efendimiz (sav) 1400 sene önce hadislerinde belirtmiş. Bu ahir zamanda vaat edilen Hz. Mehdinin çıkış alametlerinden bir tanesidir, bir alamet daha çıkmıştır. (Ekim 2008 tarihinde Konya Haberdem ile yapılan röportajından)
Sayın Adnan Oktarın Kaçkar TV ile yaptığı Canlı Yayın Röportajından (21 Kasım 2008)
Şunu söyleyebilirim naçizane, tarıma son derece önem verilmesi gerekiyor şu dönemden itibaren, hayvancılığa son derece önem verilmesi gerekiyor, bu büyükbaş hayvanlar olabilir, kümes hayvanları olabilir, yani bununla ilgili çalışma yapan herkesin devlet tarafından ciddi şekilde desteklenmesi gerekiyor. Ve bizzat devletin de bu konuda bir faaliyet içinde olması gerekiyor. Tarımın da, Türkiye çapında tam anlamıyla desteklenmesi gerekiyor. Yani diğer alanların değil, özellikle bu iki alanın desteklenmesi ve tarıma ve hayvancılığa dolaylı yoldan destek veren her türlü sanayinin de desteklenmesi gerekiyor. Mesela tarımsal ilaçlar olabilir. Mesela traktörler, biçerdöverler, bunların imalatı, bunlarla ilgilenen her kesime devletin birinci dereceden destek olması gerekiyor.
İktisat tedbirlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor. İsrafın tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor ve geniş çaplı uygulanması gerekiyor. Bunun ehemmiyetli olarak ele alınması gerekiyor. Ayrıca gıda stokunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yani israftan kaçınılarak bunun kullanılması çünkü yiyecek israfı çok yaygın bugün Türkiyede. Özellikle işyerlerinde muazzam yiyecek israfı yapılıyor. Bunun hemen durdurulması gerekir. Büyük işyerlerinde genellikle çöpe dökülüyor yiyecekler. Çok büyük bir tehlike. Bunun hemen durdurulması lazım.
Bunun dışında lüks üretimin de hiçbir şekilde desteklenmemesi gerekiyor. Yani lüks üretimi kendisi yapsın ilgilenen kişiler. Bu olabilir. Tevekkülün önemi çok önemli; yani insanların tevekküllü olması, Allaha tevekkül etmeleri ve olayı panikle, böyle gelecek kaygısıyla değerlendirmemeleri.
Bir de cömert olunması. Az da olsa fakirlere yardım etmesi insanların. Yani sadaka vermeleri, yardımda bulunmaları mesela borcunu ödeyemeyenin borcunun affedilmesi çok önemli. Borcunu ödeyemiyorsa, yani gidip eşyalarını toplayıp bir yere yığmak bunlar doğru değil. Gerçekten ödeyemiyorsa, gerçekten yoksa, Kuranda Allah, Onları affedin diyor. Yani mallarını eğer ödeyemeyecek halde iseler affetmenin çok makbul olduğunu Kuranda söylüyor Allah. Yani almamak lazım. Yani o bir güzelliktir bir güzel ahlaktır.
Bunun dışında kardeşlik bağının çok güçlenmesi gerekiyor. Gereksiz bir kargaşa var, gereksiz bir siyasi kavganın olmaması gerekiyor. Özellikle dönemimizde bu çok önemli. Kardeşlik düşüncesinin ve hangi düşünceden olursa olsun, komünist de olabilir, başka düşüncede olabilir, herkesin birbirine kardeş gözü ile bakması. Çünkü Allah komünist yarattıysa onun kaderi öyle. O ahrette kendi hesabını verecek, biz onu bu dünyada cezalandırmak veya başka türlü bir bakışla bakmak durumunda değiliz. O da bizim kardeşimizdir o da Allahın yarattığı bir kuldur. Dolayısıyla özellikle bu krizi ciddiye almak gerekiyor. Bu önemli bir şey. Ve dünyaya etkisi de çok önemli olacak. Allahualem. Tabi en doğrusunu Allah bilir.
Hayvancılığın da devlet eliyle ayrıca desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Gıda sektörünün ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ve enerji. Enerji alanının özellikle iyi desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir de eğer mümkünse, devletin imkânı varsa maaşı az olan kesim özellikle geniş çapta maaşlarına zam yapılması. Bu piyasayı çok ciddi şekilde hareketlendirir. Piyasadaki durgunluğun önüne geçilmesi için geçici olarak bir kereliğine de olsa yahut birkaç kereliğine de olsa esaslı bir zam yapılması çok iyi olur diye düşüyorum.
Bankaların bu konuyu çok ciddiye alması gerekiyor. Faizin iyice düşürülmesi, sıfıra getirilmesi gerekir.
Vergilerin de çok düşürülmesi çok iyi olur. Ciddi şekilde vergilerin düşürülmesi gerekiyor. Zaten üretimi ancak yapabiliyor insanlar. Yüksek vergi var şu an. Vergilerin iyice düşürülmesi çok iyi olur şu an.
Bir de yurt dışından para getirecek kardeşlerimize paranın gelmesini iyice kolaylaştırmamız gerekiyor. Hatta yüzde bir belki bir vergi alınıp, yüzde bire kadar düşürülüp, hiçbir işlem yapılmadan adeta kolayca yurt içine paranın girmesini sağlamak gerekir diye düşünüyorum.
(makale harun yahya)