Kur'an dersinde abdest alınacak mı?

TaTLı-CaDı

Hayalperest.
Bayan Üye
'Seçmeli Kur'an-ı Kerim' dersi için öğrenciler abdest alıp türban takacak mı?' tartışması başladı.

Kademeli eğitim sistemi Meclis'ten geçti. Köşk'ün onayını bekleyen düzenleme, 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Peygamberin Hayatı' derslerinin seçmeli olmasını beraberinde getirecek.

Bu durum, 'Öğrenciler bu derslere girerken abdest alacak mı? Kız öğrenciler türban takacak mı?' tartışmasını başlattı.

Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Fikri Işık'ın 'Kuran okumak için gereken neyse hepsi yapılacak' sözleri üzerine, Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberinde uzmanların görüşlerine yer verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, Kuran dersi alacak öğrenci ve öğretmenlerin abdestli olmalarına gerek olmadığını savundu. Yeprem, 'Bu bir derstir. Dolayısıyla abdest almak bir zorunluluk değildir' dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeki Sayar 'Kur'an-ı Kerim normalde abdestsiz okunmaz. Eğitim öğretim sırasında bu farklı olabilir, ama normal vatandaş abdest almak zorunda' dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar ise bu konuda İslam bilginleri arasında 'görüş ayrılıkları' olduğuna dikkat çekerek, 'Abdestli olmak daha iyidir' diye konuştu. Kayapınar, Kuran dersinde kız öğrencilerin türban takıp takmayacaklarının ise dersle ilgili hazırlanacak mevzuatla belirleneceğini söyledi.

---> Kur'an dersinde abdest alınacak mı?

neredeyse tamamı müslüman olan bir ülkede kuran-ı kerimin ders olarak gösterilmesi nekadar çok insanı rahatsız etti, nedir bu telaş anlamadım ki...Evet abdest almak gerekiyorsa alınır çok mu zor ?

Yanlış bir rah. Hükümetin hangi usûlü düzgün ki gerçi...

Sürekli birşeyler uyduruyorlar yumuşak yerlerinden ; onlar, halkın isteği ve iradesi oluyor.

Tuhaf...

*

Öyle bir derse katılacak öğrenciler tabii ki abdest almalı.
Çarpılırlar ha.

*

Okullara, camilerdeki gibi abdesthane yapılacakmış zaten.

Bir de tesbih askısı olacak her sınıfta. Renkli renkli, tesbihler asılacak üzerine.

*

Oho, daha neler olmalı neler.

Yaptın mı, tam teşekküllü yapacaksın devlet baba...

cok da abrtilmamali,
ders olarak gormek isteyenler icin sorun olmayacaktir kanimca

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri