"Kupamızı vermezlerse..."

Görünmezadam

Kayıtlı Üye
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "2010-11 sezonu şampiyonluk kupası bize vermezlerse, hukuk kuralları içinde, Cumhuriyet tarihinin görmediği bir eylemi yapmak da bizim boynumuzun borcudur" dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Milliyet Gazetesi'nden Mirgün Cabas'a konuşan Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarında satır başları şu şekilde;

- Kulübe büyük para yatıran bir başkan mısınız?

"Çocuklarımın rızkı olan, geleceği olan parayı bile veriyorum."

- Şike iddiaları nedeniyle 2010-11 sezonu şampiyonluk kupasının Fenerbahçe’den alınıp Trabzonspor’a verilmesi tartışılıyor. Başbakan size 'Bu da böyle olsun, artık fazla üstüne gitme! dese buna karşı çıkar mısınız?

"Bana kimse söylemez öyle bir cümle. Söylediği zaman da alacağı cevabı bildiği için akıllı insanlar söylemez. Ben onun söyleneceği bir adam değilim."

- Başbakan da söylese buna razı olmaz mısınız?

"Kimse söyleyemez bana. Sayın Başbakanımızın mücadelesinden dolayı saygı, minnet duyuyorum. Kişisel olarak ne desteği vermem gerekiyorsa da her zaman vereceğim. Hayatım altüst olsa, beni bu yoldan çevirecek değil Türkiye’de, dünyada bir güç yok. Bu kupayı bize vermezlerse, hukuk kuralları içinde, Cumhuriyet tarihinin görmediği bir eylemi yapmak da bizim boynumuzun borcudur."

- Nasıl bir eylemden bahsediyorsunuz?

"Bizi milyonlarca insan arıyor ne zaman toplanacağız, yürüyeceğiz diye. 300-500 bin ya da üzerinde insan, başka kulüplerin taraftarları da, bu adaletsizlik ortadan kalksın diye yürümek için haber verin diyorlar. Yürüyeceğimiz yer bellidir. İstinye’ye, Futbol Federasyonu’na yürüyeceğiz. Gider bir çadırkent de biz yaparız. En sonunda bu hakkı bize teslim edecekler ya da Türk futbolunu kökten yakacaklar. Yanması da benim hiç umrumda değil."

- Açıklamalarınızın birinde "Trabzon Rum takımı mı, Ermeni takımı mı?” demiştiniz, şimdi kupada Rum takımıyla eşleştiniz. Onlara yenilirseniz daha çok üzülür müsünüz?

"Benim ayrımcı bir kişiliğim yok. Öyle anlaşıldıysa özür diliyorum. Onu derken şunu kastetmiştim: Bu ülkeye talip olan muhalefet partileri Trabzonspor Kulübü'nü, camiamızı yok sayarak Fenerbahçe’ye komplo düzenlendiğini savunuyor, emek hırsızlığının avukatlığını yapıyor. Onu derken azınlık vatandaşlarımızı değil, Ermenistan’ın, Yunanistan’ın, İsrail’in takımlarını kastetmiştim."

- Beşiktaş maçında rakip tribünde oturdunuz. Fenerbahçe maçında da böyle bir şey yapar mısınız?

"Bütün takımlarla ilgili yaparım. Benim hiçbir camiayla sorunum yok. Tam aksine Fenerbahçe camiasında da sevilen bir insanım."

- Futboldan iyi anlıyor musunuz?

"Bir teknik direktör değilim... Tabii ki yanlış, eksik gördüğümüz yerde de söyleriz."

- Kadroya müdahale eder misiniz?

"Öyle bir müdahale söz konusu değil de insanlarda cesaret noktasında sıkıntı varsa, cesaretli olmalarını isteriz."

- Oyunculara karşı mı?

"Şunu bunu oynat değil ama ahlak çizgilerini zorlayan, onu aşan insanlar varsa, onu oynatmaması konusunda direkt müdahalem olur. Çünkü ben ahlak ve adalet konusunda hassas olan bir insanım. Kimsenin hakkını yemeyecek. Hakemi de aldatmayacak."

- Volkan Şen olayındaki ilk açıklamanızdan pişman mısınız?

"Pişman değilim. O günkü düşüncem aynen devam ediyor. Profesyonelliğe yakışmayan bir davranışta bulundu."

- Ama “Takımda yeri yok” dediniz.

"Bu karakterde futbolcuların takımımızda yeri yok dedim. Ama sahadan ağlayarak çıkması, sonra kaptanın gelip bir takım özel konuları konuşması, kendisinin de af dilemesi esnememize sebep verdi."

- Ağlama konusuna ne diyorsunuz? Siz de böyle duygulanır mısnız?

"Ben çok ağlayan bir insanım. Türk filmi seyrederken de ağlarım.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri