Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
Yarım demet dereotu
125 gram tereyağı
Karabiber
Tuz
Pulbiber 4 adet yufka
Üzeri İçin:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 yumurta sarısı
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
Yarım demet dereotu
125 gram tereyağı
Karabiber
Tuz
Pulbiber 4 adet yufka
Üzeri İçin:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp sıcakken ezip püre haline getirin. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp 125 gram tereyağını yarısıyla kavurun. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, kıyılmış dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye bölün. Yarım yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Kalan tereyağını eritip yufkayı yağlayın. Hazırladığınız patatesli içten yufkanın uç kısmı boyunca yerleştirip rulo şeklinde sarın. Sonra kendi etrafında dolayarak yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpip beş dakika daha fırında tutup çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp sıcakken ezip püre haline getirin. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp 125 gram tereyağını yarısıyla kavurun. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, kıyılmış dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye bölün. Yarım yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Kalan tereyağını eritip yufkayı yağlayın. Hazırladığınız patatesli içten yufkanın uç kısmı boyunca yerleştirip rulo şeklinde sarın. Sonra kendi etrafında dolayarak yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpip beş dakika daha fırında tutup çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.