Kumkuat Reçeli

` GüLşah

Bayan Üye

Malzeme

750 gram toz şeker
3 adet karanfil
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı


Kumkuatları yıkayıp temiz bir bezle kurulayın. 1 litre suyu geniş bir tencereye alın. Su kaynayınca kumkuatları içine atın. 5 dakika kadar kaynatıp süzgece yardımı ile suyunu süzdürün. Tekrar 1 litre temiz suyu tencerede kaynatın ve meyveleri tekrar 5 dakika haşlayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra süzülmeye bırakın. Orta boy bir tencereye 1 litre su ile şekeri aktarın. Birkaç taşım kaynayınca karanfil tanelerini içine atın. Birkaç dakika daha kaynatıp önceden birkaç defa haşlamış olduğunuz kumkuatları ilave edin. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Pişirme süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla almayı ihmal etmeyin. Kıvamı yoğunlaşınca yarım limonun suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatarak saklayın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst