Kümes ve av hayvanları etlerinin dondurulmak üzere hazırlanması, et konservesinin hazırlanmasında olduğu gibidir. Ancak, bu etlerin kullanılma amacına göre, farklı dondurma işlemleri yapılır.
1) Kızartmalık etler: Hayvanın etli kısımlarından seçilmiş parçalar, ağzı geniş kavanozlara yerleştirilip dondurucuya konur.
2) Sandviçtik etler: Kümes hayvanlarının etleri, buharda veya fırında pişirilir. Etler soğutulup küp şeklinde veya dilim dilim kesilerek kavanozlara yerleştirilir ve dondurucuya konur.
3) Fırınlık etler: Etler, servis yapılacak büyüklükte parçalara bölünür ve kavanozlara yerleştirildikten sonra dondurucuya konur.
1) Kızartmalık etler: Hayvanın etli kısımlarından seçilmiş parçalar, ağzı geniş kavanozlara yerleştirilip dondurucuya konur.
2) Sandviçtik etler: Kümes hayvanlarının etleri, buharda veya fırında pişirilir. Etler soğutulup küp şeklinde veya dilim dilim kesilerek kavanozlara yerleştirilir ve dondurucuya konur.
3) Fırınlık etler: Etler, servis yapılacak büyüklükte parçalara bölünür ve kavanozlara yerleştirildikten sonra dondurucuya konur.