Küçük Ispanak

Lyd

Bayan Üye
Ispanaklar yeşil ya
Yemezsen ağlarlar haaaaaa
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

Sonra vitaminsiz kalır,
Üzülürsün sakın ha
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde zaman zaman içinde biz tarlanın yanında, sebze tarla içinde, babam koştu yoruldu, annem koştu darıldı
nokta.gif
Annem neden darıldı ? O sırada babam koşup bana sarıldı
nokta.gif
Annem ıspanak demiş, babam almayı unutmuş, meğer annem o yüzden babama küsmüş
nokta.gif
Ispanaklar toplanmış bir bahçenin içinde, oradan kalkıp gitmişler yoldan haber etmişler
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

Biraz öncede söyledim ya çocuklar, ıspanaklar ülkesinin bütün ıspanakları bir yerde toplanmışlar ve
` Neden çocuklar bizi yemek istemiyor` diye düşünmeye başlamışlar
nokta.gif
Bu toplantı günlerce sürmüş ama bir sonuca varamamışlar bir sene sonra yine aynı yerde toplanmak üzere ayrılmışlar
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

Küçük ıspanak büyüklerinin yaptığı toplantıya katılmak istiyormuş ama toplantı için daha çok küçükmüş
nokta.gif
Ancak bir sene sonraki toplantıya katılabilme hakkına sahipmiş, bir sene boyunca söyleyeceği her şeyi bir kağıda yazmış
nokta.gif
Bu arada da hep düşünmüş
nokta.gif
Günler geçmiş, sonunda tam bir sene olmuş, bizim küçük ıspanak ve bütün ıspanaklar bir araya gelmişler
nokta.gif
Küçük ıspanak en ön sıralardan yer kapmak için iki tane yaşlı ıspanağın yere düşmesine sebep olmuş ve heyecanla sağa sola koşturmuş, annesi onu dallarından yakalamış ve sandalyeye oturması gerektiğini söylemiş, sonra da kulağına eğilip ` Sakin ol küçük ıspanak, otur artık` demiş
nokta.gif

Küçük ıspanak oturmuş ama yerinde duramıyormuş ki, sandalyede ayağa kalkıyor, bir yıldır hazırladığı notları topluyor, kağıtları yere düşürüyormuş
nokta.gif
Sonunda kendisi de sandalyeden yuvarlanmış ve hazırladığı bütün kağıtlar yerlere dökülmüş, yeşil ıspanakların ayakları altında yırtılıp gitmiş
nokta.gif
Toplantı başladığında ilk önce yaşlı ıspanaklar, sonra orta yaşlı ıspanaklar,
nokta.gif
sonrada genç ıspanaklara söz verilirmiş ama küçük ıspanak sırasını beklemek istemiyormuş,

oturduğu yerden parmak kaldırıp duruyor, bir yandan da `Ben konuşmak istiyorum, ben konuşmak istiyorum` diye bağırıyormuş
nokta.gif
Tabi toplantıdaki herkes bundan çok rahatsız olmuş
nokta.gif
Büyükler bir konu hakkında konuşurlarken küçüklerin her şeye bu kadar çok karışmaları hiç de hoş değilmiş doğrusu
nokta.gif
Neyse zorla susturmuşlar bizim küçük ıspanağı
nokta.gif
Oturmuş sessizce,büyükleri ni dinlemeye başlamış
nokta.gif
Ispanaklardan biri; `Yeşiliz, renkliyiz işte, tadımızda bir harika hele hele ıspanaklı yumurtaya bayılıyor olmalı bu çocuklar` demiş
nokta.gif
Bir başkası Temel Reis`in nasıl ıspanak yiyip güçlendiğinden bahsetmiş
nokta.gif
Sonrada bir ıspanak şarkısı söylemeye başlamışlar hep birlikte
nokta.gif

Yeşil yeşil ıspanak yemeli
nokta.gif

Oh be afiyet olsun demeli
nokta.gif

Nerelere nerelere gitmeli
nokta.gif
nokta.gif

Ispanak ıspanak, gel seni yiyelim yavaş yavaş
nokta.gif

Küçük ıspanak bu ninni gibi şarkıyı dinlerken uyumuş kalmış çocuklar,sabah uyandığında toplantının bittiğini görmüş
nokta.gif
``Ama benim söyleyecek çok şeyim vardı
nokta.gif
Çocukların ıspanakları çok sevmesi gerekli,biz onlara güç veririz, sonra biz ıspanaklar çocukları çok severiz
nokta.gif
`` Diye kendi kendine söylenmeye başlamış ama ne yazık ki, onu hiç bir ıspanak dinleyememiş
nokta.gif
Bir sene sonraki ıspanaklar toplantısının beklemesi gerekiyor ve o şimdiden çalışmaya başlamış bile , bir dahaki toplantı da uyuyakalmayacağını söylüyor
nokta.gif
Siz ne dersiniz ?

Masallar tatlı biter,
Ders alırsa küçükler
nokta.gif

Küçük ıspanak ne der ?
Gülümsemesi yeter
nokta.gif

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri