Lyd
Bayan Üye
Ispanaklar yeşil ya
Yemezsen ağlarlar haaaaaa
Sonra vitaminsiz kalır,
Üzülürsün sakın ha
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde zaman zaman içinde biz tarlanın yanında, sebze tarla içinde, babam koştu yoruldu, annem koştu darıldı
Annem neden darıldı ? O sırada babam koşup bana sarıldı
Annem ıspanak demiş, babam almayı unutmuş, meğer annem o yüzden babama küsmüş
Ispanaklar toplanmış bir bahçenin içinde, oradan kalkıp gitmişler yoldan haber etmişler
Biraz öncede söyledim ya çocuklar, ıspanaklar ülkesinin bütün ıspanakları bir yerde toplanmışlar ve
` Neden çocuklar bizi yemek istemiyor` diye düşünmeye başlamışlar
Bu toplantı günlerce sürmüş ama bir sonuca varamamışlar bir sene sonra yine aynı yerde toplanmak üzere ayrılmışlar
Küçük ıspanak büyüklerinin yaptığı toplantıya katılmak istiyormuş ama toplantı için daha çok küçükmüş
Ancak bir sene sonraki toplantıya katılabilme hakkına sahipmiş, bir sene boyunca söyleyeceği her şeyi bir kağıda yazmış
Bu arada da hep düşünmüş
Günler geçmiş, sonunda tam bir sene olmuş, bizim küçük ıspanak ve bütün ıspanaklar bir araya gelmişler
Küçük ıspanak en ön sıralardan yer kapmak için iki tane yaşlı ıspanağın yere düşmesine sebep olmuş ve heyecanla sağa sola koşturmuş, annesi onu dallarından yakalamış ve sandalyeye oturması gerektiğini söylemiş, sonra da kulağına eğilip ` Sakin ol küçük ıspanak, otur artık` demiş
Küçük ıspanak oturmuş ama yerinde duramıyormuş ki, sandalyede ayağa kalkıyor, bir yıldır hazırladığı notları topluyor, kağıtları yere düşürüyormuş
Sonunda kendisi de sandalyeden yuvarlanmış ve hazırladığı bütün kağıtlar yerlere dökülmüş, yeşil ıspanakların ayakları altında yırtılıp gitmiş
Toplantı başladığında ilk önce yaşlı ıspanaklar, sonra orta yaşlı ıspanaklar,
sonrada genç ıspanaklara söz verilirmiş ama küçük ıspanak sırasını beklemek istemiyormuş,
oturduğu yerden parmak kaldırıp duruyor, bir yandan da `Ben konuşmak istiyorum, ben konuşmak istiyorum` diye bağırıyormuş
Tabi toplantıdaki herkes bundan çok rahatsız olmuş
Büyükler bir konu hakkında konuşurlarken küçüklerin her şeye bu kadar çok karışmaları hiç de hoş değilmiş doğrusu
Neyse zorla susturmuşlar bizim küçük ıspanağı
Oturmuş sessizce,büyükleri ni dinlemeye başlamış
Ispanaklardan biri; `Yeşiliz, renkliyiz işte, tadımızda bir harika hele hele ıspanaklı yumurtaya bayılıyor olmalı bu çocuklar` demiş
Bir başkası Temel Reis`in nasıl ıspanak yiyip güçlendiğinden bahsetmiş
Sonrada bir ıspanak şarkısı söylemeye başlamışlar hep birlikte
Yeşil yeşil ıspanak yemeli
Oh be afiyet olsun demeli
Nerelere nerelere gitmeli
Ispanak ıspanak, gel seni yiyelim yavaş yavaş
Küçük ıspanak bu ninni gibi şarkıyı dinlerken uyumuş kalmış çocuklar,sabah uyandığında toplantının bittiğini görmüş
``Ama benim söyleyecek çok şeyim vardı
Çocukların ıspanakları çok sevmesi gerekli,biz onlara güç veririz, sonra biz ıspanaklar çocukları çok severiz
`` Diye kendi kendine söylenmeye başlamış ama ne yazık ki, onu hiç bir ıspanak dinleyememiş
Bir sene sonraki ıspanaklar toplantısının beklemesi gerekiyor ve o şimdiden çalışmaya başlamış bile , bir dahaki toplantı da uyuyakalmayacağını söylüyor
Siz ne dersiniz ?
Masallar tatlı biter,
Ders alırsa küçükler
Küçük ıspanak ne der ?
Gülümsemesi yeter
Yemezsen ağlarlar haaaaaa
Sonra vitaminsiz kalır,
Üzülürsün sakın ha
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde zaman zaman içinde biz tarlanın yanında, sebze tarla içinde, babam koştu yoruldu, annem koştu darıldı
Biraz öncede söyledim ya çocuklar, ıspanaklar ülkesinin bütün ıspanakları bir yerde toplanmışlar ve
` Neden çocuklar bizi yemek istemiyor` diye düşünmeye başlamışlar
Küçük ıspanak büyüklerinin yaptığı toplantıya katılmak istiyormuş ama toplantı için daha çok küçükmüş
Küçük ıspanak oturmuş ama yerinde duramıyormuş ki, sandalyede ayağa kalkıyor, bir yıldır hazırladığı notları topluyor, kağıtları yere düşürüyormuş
oturduğu yerden parmak kaldırıp duruyor, bir yandan da `Ben konuşmak istiyorum, ben konuşmak istiyorum` diye bağırıyormuş
Yeşil yeşil ıspanak yemeli
Oh be afiyet olsun demeli
Nerelere nerelere gitmeli
Ispanak ıspanak, gel seni yiyelim yavaş yavaş
Küçük ıspanak bu ninni gibi şarkıyı dinlerken uyumuş kalmış çocuklar,sabah uyandığında toplantının bittiğini görmüş
Masallar tatlı biter,
Ders alırsa küçükler
Küçük ıspanak ne der ?
Gülümsemesi yeter