Buğra1
Kayıtlı Üye

Küçük Fikret İle Buluşma Gecesi

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen geceye Başkanımız Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Kulübümüz eski başkanlarından Faruk Ilgaz ve Güven Sazak, Beşiktaş eski başkanlarından Süleyman Seba, Galatasaray eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, Yöneticilerimiz Vedat Olcay, Şekip Mosturoğlu,Ünal Uzun, Turhan Şahin, Amatör Şubeler Koordinatörümüz ve eski futbolcularımızdan Cemil Turan, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın bir çok unutulmaz eski futbolcu ve yöneticisi, Kulüp Müdürümüz Serkan Acar, Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile yardımcısı İsmail Kartal, amatör şubelerimizin kaptanları, Kırcan Ailesi’nin fertleri ve Fikret Kırcan’ın yakınları katıldı.
İyi ki varsın Fikret Ağabey
Halit Kıvanç ve eski futbolcularımızdan Şükrü Birant’ın anılarıyla süsleyerek sunduğu gece, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın Fikret Kırcan ile kucaklaşıp, Kulübümüz adına kendisine bir teşekkür plaketi sunmasıyla başladı. Duygularını ifade eden Başkanımız Aziz Yıldırım, "Fikret Kırcan, Kulübümüzü yaratanlardan biridir. Lakabı ’Küçük Fikret’tir ama yaptıkları çok büyüktür. Bu gecede bizleri yalnız bırakmayan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı eski yönetici ve futbolculara teşekkür ediyorum. Eski başkanlarımız Güven Sazak ve Faruk Ilgaz da burada. Fikret Kırcan, Kulübümüzün tarihini yaratanlardan, Kulübümüze büyük emeği geçenlerden biridir. Fikret Ağabey ile burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Kendisi Kulübümüzde 22 yıl aralıksız futbolcu olarak daha sonra da yönetici olarak hizmet vermiştir. Kendisine Fenerbahçe ile birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. İyi ki varsı Fikret Ağabey" dedi. Daha sonra Başkanımız Aziz Yıldırım’ın tuttuğu mikrofona konuşan Fikret Kırcan da "Allahım, Atam, Fenerbahçem" sözcüklerini kullanarak, katılımcıların coşkulu alkışları arasında duygularını ifade etti.
Selahattin Beyazıt’tan dostluk mesajı
Fikret Kırcan’ı anlatan barkovizyon gösterisiyle süren gecede eski başkanlarımızdan Faruk Ilgaz, Fikret Kırcan’ın Fenerbahçe’deki geçmişini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Galasaray eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, "Fikret Ağabey’in şahsında bütün Fenerbahçelileri muhabbetle, sevgiyle, şefkatle selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasında Fikret Kırcan ile nasıl tanıştığını anlattı. "Onlar sayesinde Fenerbahçe’yi tanıdım ve sevdim, onların sayesinde ben Fenerbahçe’yi kendi camiamdan ayırmadım" diyen Beyazıt sözlerini, "Allah bana Fenerbahçesiz Galatasaray, Galatasaraysız da Fenerbahçe görmeyi nasip etmesin" diyerek sözlerini tamamladı. Selahattin Beyazıt’ın bu dostluk mesajı da salondan büyük alkış aldı. Beyazıt’ın konuşmasından sonra geceye katılan Beşiktaş’ın eski başkanlarında Süleyman Seba’yı katılımcılar ayakta ve alkışlayarak karşıladı. Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay’ın katılımcılara teşekkür konuşmasının ardından. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş divan kurulu başkanların birlikte sahneye çıkarak dostuk mesajı verdi ve katılımcıları selamladı.
Unutulmaz futbolcular anılarını anlattı
Gecede daha sonra Fikret Kırcan konulu bir panel düzenlendi. Panele Fenerbahçemizin eski futbolcularından Şükrü Ersoy, Galatasary’ın eski futbolcularından Bülent Eken ve Turgay Şeren, Beşiktaş eski başkanı ve futbolcularından Süleyman Seba ile Recep Adanır ile gazeteci Kahraman Bapçum katıldı. Katılımcılar panelde Fikret Kırcan ile ilgili anılarını, Fikret Kırcan’ın sportmen ve centilmen kişiliğini aktardı. Gece Şükrü Birant’ın söylediği ve tüm salondakilerin katıldığı ’Eski Dostlar’ isimli şarkının ardından, Fikrek Kırcan konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
Fikret Kırcan Kimdir?
Fikret Kırcan, spor yaşamına Fenerbahçe alt yapısında ve ilkler yaşayarak başladı. 1932-33 sezonunda ilk kez bir futbol takımı üç kategoride birden namağlup şampiyonluğa ulaştı ve bu takım Fenerbahçe’ydi. Küçük Fikret, işte bu kadrolarda futbolla tanıştı.
Kırcan, 23 Kasım 1934’te oynanan Çankaya maçına, Fenerbahçe A takımının formasıyla çıktı. Fikret Kırcan, bu maçtan itibaren 1956 yılına kadar sarı-lacivertli formayı 22 yıl sırtından hiç çıkarmamış, Fenerbahçe’nin sembol oyuncularından biri olmuştur.
Kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan’ın kaptanlığında; onun ile aynı dönemde futbol oynadıkları için Fikret Kırcan, "Küçük Fikret" olarak Fenerbahçe taraftarının aklına yerleşmiş; Fenerbahçe tarihinde, marşlarında adı geçmiştir. Ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen "Fikretler"den biri Kırcan’dır.
Fikret Kırcan, efsaneleştiği Fenerbahçe forması dışında ay-yıldızlı formayı da başarıyla giydi. Hem Fenerbahçe’de hem de Milli Takımda yıldızlaşan Kırcan, aktif futbolculuk yaşamına, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yaşadığı 1956 yılında, Fenerbahçe kaptanı olarak veda etti. Sarı-lacivertli forma altında toplam 139 gol atan Kırcan, Fenerbahçe tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu oldu.
Emekliliğinde Futbol Federasyonu’nda ve Fenerbahçe’de yöneticilik yaptı; 1968-69 sezonunda geçici olarak Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünü üstlendi.