Malzemeler
2 Dis Sarmisak
6
Yumurta
1.5 Su Bardagi Yogurt
3 Çorba kasigi Tereyagi veya Siviyag
2 Çay Fincani Kruton Ekmek
1 Çay kasigi Kirmizibiber
3-4 Dal
Maydanoz
Tuz
Yapilis Tarifi
Sarimsagi az tuzla ezip yogurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karistirin.
Genis bir tencerede suyu kaynatip yumurtalarai teker teker kirin. Yumurtalarin beyazlari katilasinca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabagina alin.
Yumurtalarin çevresine bir sira kruton ekmek dizip sicak olarak bekletin. Üzerine sarimsakli yogurdu dökün.
Tereyagini kizdirip kirmizibiber ekleyin. Karisimi yogurdun üzerine gezdirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.
2 Dis Sarmisak
6
Yumurta
1.5 Su Bardagi Yogurt
3 Çorba kasigi Tereyagi veya Siviyag
2 Çay Fincani Kruton Ekmek
1 Çay kasigi Kirmizibiber
3-4 Dal
Maydanoz
Tuz
Yapilis Tarifi
Sarimsagi az tuzla ezip yogurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karistirin.
Genis bir tencerede suyu kaynatip yumurtalarai teker teker kirin. Yumurtalarin beyazlari katilasinca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabagina alin.
Yumurtalarin çevresine bir sira kruton ekmek dizip sicak olarak bekletin. Üzerine sarimsakli yogurdu dökün.
Tereyagini kizdirip kirmizibiber ekleyin. Karisimi yogurdun üzerine gezdirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.