Kriz Fıkraları (:

Gülümse.

Bayan Üye
- Başkan Bush’un pansumanlarına karşın, küreselleşmesi engellenemeyen ekonomik kriz neye benziyormuş biliyor musunuz?
- Neye benziyormuş?
- Hıçkırık tutmuş bir kekemenin anlatmaya kalktığı öyküye... Çünkü bir türlü bitmeyen ve sonu hiç gelmeyen bir öyküymüş, hıçkırık tutmuş kekemenin anlatmaya kalktığı öykü.

* * *

Ekonomi uzmanları, kriz geçiren ekonominin büsbütün ölüp ölmediğinden de kuşkulandıkları için, morgları dolaşmaya başlamışlar.
Morglardaki pataloglar soruyorlarmış:
- Kendine has bir özelliği var mıydı?
- Evet, bir hayli kekemeydi.

* * *

Bir diplomat, bir türlü “gelişmiş” olamayan ülkelerden birinin başbakanına:
- İşler nasıl gidiyor, diye sormuş; iyi mi?
- İyi iyi...
- Ya ekonomik durum, o da iyi mi?
Ve birden hatırlamış ki, hal hatır sorduğu başbakanın ülkesinde ekonomik durum; “küresel ekonomik kriz”in altında kalarak iyice ezilmiş, can çekişmekte.

* * *
Diplomat, diplomatik nezaketi de bozmamaya çalışarak başlamış kekelemeye:
- Şey yani... Diyeceğim yani, rahat rahat can çekişiyor, öyle değil mi yani?..

Nasreddin Hoca’ya da sormuşlar:
- Hoca, sen ne düşünüyorsun küresel ekonomik kriz hakkında?
Hoca:
- Ben, demiş; neden militerlerin, sınır ötesi operasyonlarda nokta atışı yapmaya başlamadıklarını düşünüyorum. Şimdiye dek Irak’tan Afganistan’a kadar ortaya çıkan tüm krizleri, böyle bir yöntemle çözümlemeyi sürdürdükleri için...
- Ama Hoca, bu ekonomik bir kriz...
- Ya ötekiler neydi; kalp krizi, yahut sinir krizi mi?
- Onlar şiddet eylemleri ve asayiş ile ilgili sorunlar...
* * *
Nasreddin Hoca, sakalını sıvazlayarak gülümsemiş:
- Yani, demiş; “para”yla ilgili olmayan sorunlar demek istiyorsun; sen onu benim külahıma, yok hayır sarığıma anlat...

Küresel ekonomik kriz azgınlaştıktan sonra, vitrini otomobillerle dolu bir araba mağazasına bir müşteri gelmiş:
- Son model bir araba almak istiyorum, demiş.

Mağaza sahibi:
- Yanlış yere geldiniz, demiş; biz sadece mevsimlik taze sebze satıyoruz.
- Ee peki, vitrindeki arabalar ne?
- Onlar artık çekici bir dekorasyon yalnızca, fabrikaları çoktan kapandı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri